deurbeslag
Gepubliceerd: 10-01-2019

Geef je huis een authentiek karakter met sierbeslag. Of je nu kiest voor strak en modern of voor een retro-uitstraling, tegenwoordig is bijna alles mogelijk. 

deurbeslag in vele soorten en maten

Dankzij de technisch van titaniseren krijgt bijvoorbeeld een metaal als het goed te vormen messing de uitstraling van rvs. Ook combinaties met andere materialen zijn denkbaar, zoals een raamboogje met een nikkelfinish en een kruk van ebbenhout. 

Koop sierbeslag in de betere vakhandel. Je vindt daar een hoge kwaliteit beslag dat langer meegaat en mooi blijft. De vakhandel heeft ook veel verschillende soorten sierbeslag, zoals deurkrukken, deurschilden, espagnoletten, raamsluitingen, deur- en raamgrepen en scharnieren. Je kunt er ook terecht met je vragen over bijzondere paumelles, uitlichtbare deurhengsels, deurscharnieren en deursloten. Een vakman heeft de kennis om het sierbeslag vakkundig te monteren. 

tips!

  1. Je wilt messing en bronzen sierbeslag uiteraard in topconditie houden. Regelmatig schoonmaken met een zachte doek is doorgaans voldoende om te voorkomen dat deze legering van koper en zink dof wordt. 
  2. Roestvast staal, rvs heeft baat bij een beschermlaagje. Want het dagelijks gebruik van het sierbeslag veroorzaakt kleine beschadigingen die de weerstand tegen corrosie kunnen verminderen. Breng met een zachte doek milde roestvast staalreiniger als beschermend laagje op. 
  3. Neem verchroomd beslag regelmatig af met een zachte doek. Hardnekkig vuil verwijder je met een chroomreiniger.
  4. Titanium en verguld sierbeslag reinig je ook met een zachte doek. Gebruik nooit agressieve reinigers of schuurmiddelen. 
  5. Aluminium beslag maak je met een milde reinigen zoals afwasmiddel schoon. Je houdt het beslag langer mooi door het regelmatig te behandelen met zuurvrije vaseline.