deurbeslag
Gepubliceerd: 24-09-2021

Alles over deurbeslag.

Als je deurbeslag wilt kopen, komen hier diverse dingen bij kijken. Wat is deurbeslag precies en waar moet je rekening mee houden als je op zoek gaat naar het juiste deurbeslag? Wij vertellen je alles over deurbeslag, zodat je straks het best passende deurbeslag zal kunnen vinden. Lees snel verder voor meer informatie.

 

Deurbeslag, wat is dat precies?

Spreken we over deurbeslag, dan hebben we het over alles wat er op een deur zit. Hierbij kun je denken aan de deurklink, het schild of de deurbel. Je kunt deurbeslag in verschillende categorieën onderverdelen. Hierbij kun je denken aan hangwerk (waaronder scharnieren en gehengen), sluitwerk (grendels, sloten en schuiven) en het beslag (deurkrukken en het raam). Deurbeslag is niet alleen zeer functioneel, maar met bijvoorbeeld een deurkruk zwart is je deur ook nog eens mooi afgewerkt. Ben je op zoek naar deurbeslag, dan heb je een ruime keuze. Hierdoor kun je de deur precies afwerken zoals jij dat wenst.

 

Deurbeslag voor de buiten- en binnendeur

Ga je deurbeslag kopen, dan moet je rekening houden met de rozet. De rozet is ook wel een plaatje dat zich rond het sleutelgat van deuren bevindt. Wil je de deur mooi afwerken, dan zijn de deurklink en de rozet erg belangrijk. Als het om de buitendeur gaat, zijn er meerdere producten die onder het deurbeslag vallen. Hierbij kun je denken aan de deurbel, het slot en de brievenbus. Houd hier ook rekening mee bij de afwerking van je deur.

 

Meet eerst altijd het deurbeslag op

Voordat je deurbeslag gaat kopen, is het erg belangrijk om eerst het deurbeslag op te meten. Deurbeslag is namelijk in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zoek je passend deurbeslag, dan kun je van een speciale meetmethode gebruik maken. Hierbij meet je eerst de PC maat op. Dit betreft ook wel de afstand tussen het hart van de profielcilinder en het hart van het krukgat. Vervolgens meet je de deurdikte op, waarna je het gatenprofiel gaat opmeten. Bij het opmeten van het gatenprofiel meet je de afstand tussen het hart van de bovenste schroef en het hart van het krukgat op. Daarna meet je de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de eerste schroef eronder. Als laatste meet je de afstand tussen het hart van het krukgat naar de schroef onderaan.

Wij wensen je veel succes met het zoeken naar passend deurbeslag.