Dtch Digitals
Gepubliceerd: 28-02-2024

Een houtkachel brengt een onmiskenbare sfeer in je woning. Wat  is er fijner dan op winteravonden te genieten van knisperende geluiden van echt hout dat brandt en een heerlijke warmte afgeeft? Menigeen zou graag een houtkachel plaatsen in de woning, echter is dit niet altijd mogelijk. Als je wel een kachel kunt aanschaffen, dan wil je profiteren van de beste modellen. Haal sfeer en gezelligheid in huis, door een houtkachel te kiezen bij Haardenstore. 

Hier vind je een ruim assortiment aan verschillende soorten houtkachels van hoge kwaliteit. Houtkachels zijn erg toegenomen  aan populariteit. Dit heeft alles te maken met de hoge olie-  en gasprijzen, echter zal ook de knusheid hierin zeker een rol spelen. Door een houtkachel  te  plaatsen kun je aanzienlijk besparen op energiekosten en je woning aangenaam warm houden op een gemoedelijke manier.

Keuze uit modellen houtkachels

Er zijn verschillende soorten houtkachels verkrijgbaar. Voor iedereen bestaat  wel een  geschikt model, waar je helemaal weg van zult zijn. Er zijn moderne houtkachels, maar uiteraard kan ook het klassieke model van de gietijzeren kachel je erg aanspreken. Er zijn grotere modellen waaruit je kunt kiezen, echter past soms een kleine kachel beter. Er zijn houtkachels  in verschillende materialen, kleuren en maten. Naast dat smaak meespeelt en een grote rol speelt in de uiteindelijke keuze van een houtkachel, zul je ook moeten kijken naar de praktische kant. Afhankelijk van de grootte van de kamers in je woning, zal de grootte van de kachel kunnen worden bepaald. Ook moet je bekijken hoeveel kamers je hiermee wilt opwarmen. Als de warmte van  de houtkachel naar meerdere kamers moet doorstromen, dan zal deze over een groter vermogen moeten beschikken.

Rendement behalen met houtkachels

Om op stookkosten met reguliere verwarming te besparen, is de aanschaf van een houtkachel een uitstekende oplossing. Houtkachels kunnen zelfs als hoofdverwarming fungeren in de woning. Moderne technologie laat toe dat een rendement van hoger dan 80% kan worden behaald met het plaatsen van een houtkachel. Een inzet houtkachel is een uitstekend idee, doordat deze eenvoudig is te plaatsen. Je hoeft hierdoor niet de woning te verbouwen, waardoor je eveneens op kosten bespaart. Bovendien zijn inzet houtkachels in verschillende afmetingen verkrijgbaar, waardoor er altijd een exemplaar te vinden is die perfect past in jouw woonruimtes. Met houtkachels is zeker een aantrekkelijk rendement te behalen, waardoor de investering zichzelf uiteindelijk weer terugverdient.

Houtkachels voor binnen en buiten

Houtkachels zijn voor zowel binnen als buiten verkrijgbaar. Een uitgebreide collectie maakt het mogelijk om een houtkachel te kiezen die geheel aansluit bij jouw woonstijl. Een kachel buiten maakt het mogelijk om ook tijdens koudere dagen nog heerlijk te genieten van gezelligheid in de tuin. Deze kwalitatieve kachels zijn veilig in gebruik, wanneer je ze op een stevige ondergrond plaatst. In showrooms kun je diverse haarden en kachels bekijken en vind je een keuze uit meer  dan 150 soorten kachels. Er is keuze uit gashaarden,  elektrische haarden, schouwen en houtkachels, van merken als Altech, Dovre, DRU, Jacobus, Nestor Martin, Nordic Fire en Wanders. Schaf nieuwe houtkachels aan bij een 5-sterrenspecialist en geniet van optimaal comfort en sfeer in huis.