Haarden
Gepubliceerd: 06-01-2023 Laatste update: 10-01-2024

Een warme plek in huis, dat is natuurlijk de basis van een thuisgevoel. Sfeer bereik je uiteraard nog beter door een openhaard in huis te plaatsen. Wij zien bij HOOG.design dat de openhaard vaak centraal in huis aanwezig is om heerlijk met elkaar warm en gezellig samen te zijn.

Verschillende openhaarden

Er zijn legio aan verschillende haarden qua design en functionaliteit. Op ons platform bij HOOG.design zijn er dan ook een groot aantal projecten te zien om je te inspireren en de juiste partij te vinden die past bij jouw woning.

Hoog.designZo zie je karakteristieke houthaarden met grote schoorsteenmantels in landelijke woningen, dit ziet er zeer rijk uit en is dan ook vaak een echte eyecatcher in huis.

Bij moderne haarden zien we weer veel diversiteit in het design en materiaal van afwerking. Zo zie je in de meest bijzondere interieurontwerpen ook dat een doorkijkhaard regelmatig wordt toegepast, waarbij je twee ruimtes subtiel verbindt met elkaar en nog meer geniet van je openhaard. Of combineren ze deze doorkijkhaard met binnen en buiten wat je vanuit binnen een prachtig inkijkje geeft in de tuin.

Welke we ook zeker niet mogen overslaan zijn de prachtige haarden in vele soorten en maten welke beschikbaar zijn voor buiten. Door een buitenhaard zit je nog langer buiten en geniet je niet alleen van lange warme zomeravonden maar ook in het voorjaar en najaar van een warme plek buiten. Hierdoor heb je nog meer plezier van je overkapping in de tuin met een prachtige buiten design haard.   

Brandstoffen

Een onderwerp wat natuurlijk zeer actueel is, zijn de mogelijkheden met betrekking tot de brandstof die je gebruikt voor een openhaard. Gezien de nieuwe regelgevingen wat betreft het bouwen van een nieuwbouwwoning veranderen ook de wensen op het gebied van een openhaard kiezen.

Wat we momenteel steeds meer zien zijn de bio-ethanol haarden, dit was in het verleden nog een ondergeschoven kindje maar de vraag naar deze haarden groeit. Daarnaast is de ontwikkeling ook enorm versneld. Zo stonden de bio-ethanol haarden eerder bekend om een ongewenste geur, maar tegenwoordig is het mogelijk om je bio-ethanol haard te voorzien van een geur naar eigen keuze en daardoor ook steeds vaker een keuze voor een koper van een haard.

Een enorm populaire variant in haarden zijn de pelletkachels, deze zijn door de veranderingen in onze economie en de bijbehorende veranderingen een zeer veel gekozen variant. Deze kachel verwerkt een pellet welke door een gloeistaaf uiteindelijk het vermalen pellet hout verwarmt en aansteekt. De pelletkachel is zeer makkelijk in gebruik doordat deze elektronisch bedienbaar (zelfs mobiel) is en je zo de temperatuur heel goed kunt reguleren. Naast het gemak zijn ook pelletkachels een echte sfeermaker in je interieur.

Elektrische haarden zijn al enige tijd zeer populair doordat deze vriendelijk in gebruik zijn en vaak perfect toepasbaar zijn in interieurontwerpen. Want naast dat je een mooie vorm kiest zijn er ook diverse mogelijkheden qua aankleding in de openhaard. Kies voor kiezels in diverse kleuren of een bepaalde houtsoort welke je kunt kiezen. Zo wordt het nog meer een element dat in het interieur past en zowel in moderne als landelijke interieurstijlen perfect aansluit.

Daarnaast is de gashaard ook nog een veel gekozen openhaard omdat deze in vele verbouwingen nog gewoon toepasbaar zijn. Hierdoor maak je ook optimaal gebruik van de warmtebron en kun je zeer lokaal in huis de ruimte verwarmen. Het design van deze haarden zijn een lust voor het oog en in vele interieurontwerpen toepasbaar.

Maatwerk haardmeubel

Je ziet dan ook veel haarden die verwerkt worden in maatwerk interieurbouw in combinatie met een tv-meubel of kastenwand. Het gave is dat je eindeloos je sfeer element kunt blijven combineren met andere warme en rijke materialen. Zo zie je op dit moment dat er heel veel gewerkt wordt met lederen wandafwerking. Door het robuuste materiaal als leer te combineren met een openhaard heb je echt een krachtig en stoer element in huis welke toch warmte biedt. Wil je nog meer zien na het lezen hiervan check dan ons inspiratie HOOG.design platform en vind de juiste partij voor jouw project en woonwensen.