Lequal
Gepubliceerd: 20-12-2023 Laatste update: 21-12-2023

In allerlei gebieden zie je elektrische technologieën opkomen en veroveren. Nog niet zo lang geleden zagen we elektrische auto’s als onhandig, onveilig en onnodig. Vandaag de dag gaat er geen dag voorbij dat je niet tientallen elektrische auto’s ziet rondrijden. Dit is natuurlijk met een goede reden: elektrische technologieën worden met de dag efficiënter en beter. Daarom zie je dat deze technologieën in steeds meer velden terugkomen, veel meer dan alleen elektrische auto’s. Ook in de bouw zien we steeds meer elektrische apparaten terug. De elektrische stapelaar is hier een mooi voorbeeld van. Vroeger kon je je niet voorstellen dat je in de bouw zou werken met elektrische trucks, vandaag de dag is het hartstikke normaal. Dat is nou innovatie! 

Elektrische trucks en machines: het nieuwe normaal 

Ook in de bouw zien we elektrische voertuigen steeds meer en vaker. Van elektrische heftrucks tot graafmachines, je ziet ze overal. Het mooie aan deze machines is dat je niet langer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Daarnaast is het ook heel fijn dat elektrische apparaten een stuk stiller zijn en één van de grote irritaties aan bouwplaatsen is natuurlijk het geluid, dat kan mooi verholpen worden met elektrische machines en trucks. Beter voor jou, beter voor de omwonenden en beter voor het milieu! Wat heb je nog meer nodig? 

De kracht en controle van elektrisch gereedschap: dat is wel zo fijn

De gereedschappen op de bouwplek worden ook steeds meer ondersteund door elektriciteit in plaats van diesel of benzine. En dat is maar goed ook, want elektrisch gereedschap is super fijn in gebruik. Elektrisch gereedschap is heel precies en geeft je veel controle over je werkzaamheden. Daarnaast is het ook fijn voor de werkomgeving, want die wordt ook een stuk schoner, efficiënter en veiliger door het gebruiken van elektrische gereedschappen. Boormachines, zaagmachines en betonmixers worden aangedreven door elektriciteit. Dit zorgt voor minder uitstoot en ook nog eens lagere operationele kosten. Een win-win dus. 

Het zonnetje in huis: bouwen op zonne-energie 

Zonnepanelen zijn een welbekend fenomeen. Je ziet ze overal terug: in het bedrijfsleven, in de industrie en in huis, dus waarom niet in de bouw? Het gebruik van zonne-energie op de bouwplaats wordt steeds populairder. Deze kunnen geïntegreerd worden in de bouw zelf, maar er kan ook gewerkt worden met losstaande panelen. Dit maakt de bouwplaats duurzaam, maar het kan ook helpen bij kosten besparen en de afhankelijkheid van andere elektriciteitsbronnen verminderen. Hartstikke handig dus!