badkamer
Gepubliceerd: 25-08-2022 Laatste update: 14-11-2023

Een badkamer is een plek waar je elke dag bent om je tanden te poetsen, te wassen en natuurlijk te ontspannen. Het is dan wel fijn als een badkamer is uitgerust met de meest handige snufjes waar je wat aan hebt. Tijdens een verbouwing kun je deze technologische en innovatieve tips meenemen om een badkamer klaar te maken voor de toekomst en mensen van nog meer gemak te voorzien. Lees hieronder alle innovaties die je moet meenemen tijdens een verbouwing. 

Spiegels 

Een spiegel in de badkamer is een absolute must have. Ooit een badkamer gezien zonder spiegel? Het kan gaan om een make-up spiegel, rond, vierkant of ovaal, het maakt niet uit. Je kunt een spiegel een fraaie omkadering geven door middel van spiegels met verlichting. Alleen als je de douchecabine eenmaal uitstapt, is de kans erg groot dat je spiegel beslagen is. Dit kan nu opgelost worden met zelfklevende verwarmingsfolie. Dit plak je op achterkant van je spiegel. Op deze manier heb je nooit meer last van een beslagen spiegel. 

Duurzaam met water 

In Nederland gebruiken we gemiddeld 121 liter water per persoon, waarvan 35 liter persoon wordt verbruikt aan het doortrekken van het toilet. Nu is één van de nieuwste innovaties de DirectFlush. Hiermee verbruik je slechts 3 tot 4,5 liter om door te spoelen. Een nieuw design waar geen spoelrand nodig is en de closetten gereinigd worden en vrijwel bacterievrij worden gemaakt. 

Ontspanning 

Heb je al gehoord van de Sunshower? Dit chique apparaat kan bevestigd worden in douchecabines. Hiermee kun je ultiem ontspannen tijdens het douchen, als een warme zon op je huid. Het heeft en lage dosis UV-licht voor de aanmaak van vitamine D zodat je tijdens de sombere dagen genoeg vitamine D aanmaakt. Dan kom je toch energiek voor de dag en zijn je spieren geheel ontspannen. 

Altijd licht 

Als je toch bezig bent om de badkamer slimmer te maken dan mag dit innovatieve product niet missen. Met een bewegingssensor voor licht springt er een lamp aan wanneer je  ‘s avonds de badkamer in komt lopen of wanneer je in de nacht naar het toilet moet. Houd er wel rekening mee dat een sensor niet door glas kan, dus dat als je onder de douche staat kan hij weer uitvallen. 

Ventileren van je badkamer 

Er zijn verschillende ventilatiesystemen waar je voor kunt kiezen. In Nederland hebben we vrijwel overal in huis balansventilatie, zo ook in de badkamer. Dan duurt het ongeveer 1,5 uur voor een badkamer is geventileerd. Als je het raam open zet duurt dit ongeveer 2,5 uur. Daarnaast kun je ook kiezen voor hygro-sensoren. Deze sensoren detecteren de luchtvochtigheid in de ruimte, waardoor de ventilator nog sterker gaat afzuigen in de badkamer. Voor dit product kun je weer kiezen tussen een ComfoAir Q of een ComfoFanS Hygro, genoeg keuze dus.  

Maak met deze innovatieve producten een badkamer future-proof en dan kun je tijdens het gebruik van de badkamer nog meer genieten.