Thumbnail
Gepubliceerd: 13-08-2008 Laatste update: 17-11-2018

Lotte van Doorn (29) verbouwt zelf haar huis in Weesp. Al vier jaar lang is ze bezig om de dubbele bovenwoning plus een extra appartement om te toveren in een prachtig woonhuis. „Ik ben misschien klein van stuk, maar ik heb inmiddels de bovenarmen van een bouwvakker.”

Zakken cement

„Nou, ik krijg wel geregeld hulp, hoor. Als ik zakken cement naar boven probeer te slepen, komt er al snel een sterke buur aangesneld. Mijn vader en vrienden bieden ook vaak een helpende hand.” Gelukkig maar, want Lotte heeft een hele kluif aan de verbouwing van haar dubbele bovenwoning met daaronder een appartement. „Het appartement heb ik als eerste opgeknapt. Dat verhuur ik momenteel. Die inkomsten komen goed van pas, want ik denk dat ik al zo’n Î60.000 aan de verbouwing kwijt ben. Wat ik allemaal al heb gedaan? Pfff... nou, komt-ie: alle kozijnen zijn vernieuwd, overal is dubbel glas geplaatst, beneden heb ik de vloerbalken vervangen, er zijn inmiddels negen lekkages verholpen (nog één te gaan!) én alle houtwormen zijn verdreven. Maar ik heb nog een lange weg te gaan.”

Badkamer

Lottes badkamer is nu aan de beurt en dat gaat niet zonder slag of stoot. „Alleen het bad werkt, het toilet, de douche en de wastafels moet ik nog aansluiten. Al 1,5 jaar poets ik mijn tanden in de keuken, die overigens ook hard aan vervanging toe is. Soms ben ik het klussen meer dan zat. Dan doe ik gewoon even niets meer. Maar het geeft een kick om te zien dat ik helemaal zelf mijn droomhuis creëer. En ik heb ontdekt dat ik best handig ben! Door het gewoon te doen en alles te vragen. Bij de bouwmarkt kennen ze me allemaal”, lacht de doe-het-zelver. „Tegelen vind ik het leukst om te doen, omdat je snel resultaat ziet. De grootste rotklus was het vervangen van de vloerbalken in het appartement. Bij het puinruimen raakte ik een waterleiding, wat een drama! Van de ruimte die ik nu verhuur, maak ik in de toekomst mijn kantoor. Ik heb namelijk mijn baan opgezegd en begin ik mijn eigen projectmanagementbureau.”

Bron: Woonkrant Telegraaf 9 juli 2008