icon

Woonhuis AJ

Atelier Zweers

Op een bosrijke locatie is het levendige landschap van het Lonneker land heeft mijn opdrachtgever een zelfbouw kavel in optie om hun visie op een duurzaam en betaalbaar vrijstaand woonhuis te realiseren.

Het betreft een compacte gelijkvloerse woning met een speels vorm. Aan de ene zijde bevinden zich twee slaapkamers, gescheiden door de badkamer en berging. Aan de andere zijde is een atelier en een afgesloten garage te vinden. De tussenruimte fungeert als een rustgevende leefruimte met een vrij uitzicht op de tuin. De gesloten zijde van het woonhuis waarborgt de privacy vanaf de buitenweg en sluit aan op het ritme van het dorpslint. Aan de andere kant is de open zijde van het woonhuis specifiek gericht op het vrije uitzicht en de omringende natuur.

Dit ontwerp is bewust niet alzijdig, maar juist elke zijde is uniek. Hierdoor komt de veelzijdigheid van het ontwerp naar voren, waardoor het naadloos kan opgaan in de diverse omgeving. Het doel is om een woonhuis te creëren dat harmonieus samensmelt met zijn omgeving, waardoor het natuurlijke leven wordt versterkt.

Het ontwerp vormt een optimale balans tussen de harmonie met de tuin, duurzaamheidsaspecten die het huis energieneutraal maken, de beleving van comfortabel wonen, de wensen van toekomstige bewoners en hun beoogde budget.

Fase
in ontwikkeling
Adres

7524 NB Enschede
Overijssel

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2023