CPO project Aquaradius, Hoofddorp
Gepubliceerd: 15-06-2016 Laatste update: 30-01-2019

Deze middag is het groots opgezette CPO-project Aquaradius aan de zuidwestrand van Hoofddorp feestelijk geopend. Het project, bestaande uit 50 appartementen in diverse prijscategorieën, 7 penthouses en diverse algemene voorzieningen, werd in eigen beheer ontwikkeld door een groep 50-plussers uit de omgeving die op zoek waren naar een nieuwe manier van wonen, ook tegen de tijd dat zij in de toekomst aangewezen zijn op zorg.

algemene voorzieningen

Het ruim opgezette woongebouw is duurzaam ontworpen en bevat onder andere gastenkamers, ruimten voor hobby en vrije tijd, brede gangen en galerijen en een centraal gelegen binnentuin. De initiatiefnemers van het project, Aye Kampen en Sonja Michaelis, hebben zich jaren achtereen ingespannen om het bijzondere project te realiseren. 

inspiratieproject participatiesamenleving

Het project staat zeer in de belangstelling, omdat het als inspiratie kan dienen voor particuliere initiatieven van groepen senioren uit andere delen van het land die ook nadenken over de vraag hoe zij in onze 'participatiesamenleving' zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Enkele vergelijkbare projecten zijn de CPO-projecten Boekhuis in Amersfoort en het Kwarteel in Culemborg.