Geerpark Vlijmen
Gepubliceerd: 18-09-2019

De woningbouw in nieuwbouwwijk Geerpark in Vlijmen gaat in rap tempo door. De gemeente Heusden, woningcorporatie Woonveste en de ontwikkelaars Hendrik Coppelmans en Janssen de Jong hebben dinsdag hun handtekening gezet onder een overeenkomst die de bouw van 154 koopwoningen mogelijk maakt. 

Naast die 154 huizen in deelgebieden Tot Morgen en Goede Morgen, komen er in het laatste gedeelte van Geerpark nog 82 huurwoningen, vijftig woningen op vrije kavels en zestien huizen via cpo (collectief particulier opdrachtgeverschap). 

De verkoop van de 154 huizen start in het voorjaar van 2020, zo is de bedoeling. Dan kan de echte bouw in 2021 starten en is het project in 2026 helemaal klaar. In totaal staan dan in Geerpark zo'n 800 woningen.

Allerlei soorten woningen

De 154 huizen waarover het nu gaat bestaan uit allerlei typen. Het gaat om 38 tweekappers, 90 tussen- en hoekwoningen, 12 beneden- en bovenwoningen, 4 patiowoningen en 10 zogeheten rug-aan-rugwoningen. De verkoopprijzen zijn nog niet vastgesteld.

Overigens bestaat de kans dat in er een wijziging komt in de verdeling. Er komt namelijk onderzoek naar de vraag of er behoefte is aan goedkopere koopappartementen. Als die er komen, zal dat ten koste gaan van andere type woningen.

Nul-op-de-meter

Alle 154 huizen worden nul-op-de-meter: die huizen wekken in een jaar net zoveel energie op als bewoners bij een ‘normaal’ verbruik nodig hebben. Dat past bij de duurzame, groene wijk die Geerpark wil zijn. Natuur en de opvang van water spelen er een belangrijke rol.

Bron: Dik de Joode 17-09-19, BD