en bloc amsterdam houthavens bij Bouwmaat
Gepubliceerd: 29-01-2020 Laatste update: 28-04-2020

In het project En Bloc in Amsterdam worden tegen het eind van 2020 in totaal 67 nieuwbouwappartementen opgeleverd. De kopers konden zelf bepalen hoe zij hun appartement wilden laten opleveren (casco, sleutelklaar of een tussenvorm). Gisteren bezochten de kopers samen een vestiging van Bouwmaat in Sloterdijk om afspraken te maken over het inkopen van bouwmaterialen en andere afbouwproducten. 

En Bloc

Nieuwbouwproject En Bloc ligt in de Houthaven in Amsterdam. Een aantrekkelijke nieuwbouwlocatie op een voormalig haventerrein in Stadsdeel West. Het project is ontwikkeld door BPD Ontwikkeling en Era Contour. Bij de ontwikkeling is uitgegaan van het concept medeopdrachtgeverschap, afgekort MO. Dat betekent dat de toekomstige kopers binnen een aantal uitgangspunten die vooraf door de ontwikkelaar zijn bepaald kunnen meedenken en meebeslissen over het project en over de indeling en afwerking van hun eigen woning. 

Kopers hebben zich georganiseerd

De kopers in het project hebben zich georganiseerd en zijn zich alvast aan het voorbereiden op de periode na de oplevering van hun nieuwbouwappartement. De verwachting is dat de appartementen in de periode september - november 2020 worden opgeleverd. De kopers die ervoor gekozen hebben hun woning niet sleutelklaar te laten opleveren, gaan hun woningen na de oplevering zelf (laten) afbouwen. Dat kunnen zij laten doen door een kleine aannemer of een klussenbedrijf, maar er zijn ook voldoende kopers die de afbouw (of delen daarvan) graag zelf doen. Bij het (laten) afbouwen van je nieuwbouwwoning komt natuurlijk wel het een en ander kijken. Klik hier voor meer informatie over het selecteren van een klussenbedrijf

Bouwmaat

Bouwmaat is een professionele groothandel in bouwmaterialen en gereedschap, met 48 vestigingen verspreid over  het land waar in totaal circa 135.000 klussenbedrijven, aannemers en andere zakelijke klanten met een KVK-inschrijving hun bouwmaterialen en gereedschap inkopen. De kopers in het nieuwbouwproject En Bloc kunnen dat via ZelfbouwInNederland.nl nu ook doen (ZIN heeft daarover landelijke afspraken gemaakt met Bouwmaat, voor meer informatie over het aanvragen van een eigen pas, klik hier). Zij hebben via ZIN een persoonlijke klantenpas  aangevraagd, zodat zij in de periode dat zij hun appartement (laten) afbouwen als zelfbouwers gebruik kunnen maken van dezelfde voordelen die Bouwmaat haar overige klanten biedt. Een bijkomend voordeel is dat Bouwmaat goed is toegerust om zelfbouwers te adviseren en te begeleiden bij het inplannen en uitvoeren van de werkzaamheden. Zelfbouwers die vragen hebben kunnen hun bouwtekeningen meenemen naar de vestiging en met een ervaren medewerker het traject doornemen. Als je niet alles zelf wilt doen en voor bepaalde werkzaamheden een vakman/ -vrouw nodig hebt, kan de vestiging je met een geschikte persoon of partij in contact brengen. Veel klusbedrijven en kleine aannemers zijn tenslotte ook klant bij Bouwmaat en de vestigingen zijn goed op de hoogte welke klusbedrijven geschikt zijn voor welke werkzaamheden. 

Voorbeeld doet volgen

Heb je ook een nieuwbouwwoning gekocht in een groter nieuwbouwproject of ben je van plan dat binnenkort te doen, neem dan tijdens kantooruren gerust even contact op met onze redactie (020-6893664)  om na te gaan wat wij voor je kunnen betekenen bij het organiseren van de kopers in je project en bij het maken van afspraken tussen de kopersgroep en Bouwmaat. Wij helpen je graag verder.