Hoog Design
Gepubliceerd: 23-02-2024

Op zoek naar een vloer die warmte, karakter en luxe uitstraalt? Bij HOOG.design begrijpen we de kracht van deze tijdloze keuze en bieden we inspirerende beelden en de juiste vakmensen om uw woonwens tot leven te brengen.

Image
Hoog Design

 

Verschil tussen Hongaarse punt en visgraat

Bij het kiezen van een houten vloer komen termen zoals Hongaarse punt en visgraat vaak voorbij. Maar wat is nu precies het verschil? Het zit hem in de details. De Hongaarse punt kenmerkt zich door de manier waarop de planken elkaar ontmoeten: hier liggen de bovenkanten van de planken tegen elkaar aan, wat een strak en lineair effect creëert. In tegenstelling hiermee, volgt visgraat een trapsgewijs patroon, waarbij de groeven van de planken elkaar op een diagonale manier snijden.   Dit zorgt voor een meer dynamische en levendige uitstraling.

 

Houten vloeren en vloerverwarming: Een perfecte match?

Een veelgestelde vraag is of houten vloeren geschikt zijn voor installatie in combinatie met vloerverwarming. Gelukkig is het antwoord een volmondig ja. Houten vloeren kunnen perfect samengaan met vloerverwarmingssystemen, waardoor uw ruimte niet alleen een natuurlijke warmte uitstraalt, maar ook comfortabel aanvoelt, zelfs op kille dagen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de keuze van het hout. Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor deze toepassing, dus het is raadzaam om advies in te winnen bij uw hout leverancier deze vind je natuurlijk op HOOG.design om de beste optie voor uw specifieke behoeften te vinden.

Image
Hoog Design

 

Vloeren bewerken met de juiste afwerking

Naast de keuzes in hout zijn er ook vele toepassingen mogelijk om het hout naar uw wensen een typerende uitstraling te geven. Zo zijn er mogelijkheden om de vloeren te bleken en de vloer een lichte matte uitstraling te geven, maar wilt u het warm dan zijn er diverse oliën, rook processen en vele mogelijkheden.  Wat we als trend hierin zien, in de ontwerpen van de architecten op HOOG.design, zijn bewerkingen met metaal waardoor de vloer weer een hele nieuwe uitstraling krijgt. 

Bij HOOG.design zijn we gepassioneerd de pracht en luxe te presenteren op het gebied van luxe wonen en wat onze vakmensen op ons platform kunnen leveren. Onze vakmensen staan klaar om uw droom van een houten vloer werkelijkheid te maken. Bezoek HOOG.design