Gietvloer
Gepubliceerd: 22-12-2023

Een nieuwe vloer kies je niet elke dag uit. Het is een flinke investering die ook nog eens van grote invloed is op de uitstraling van jouw woning. Als je dan ook nog eens de aanschaf van een gietvloer overweegt, dan ligt er zo mogelijk nóg meer verantwoordelijkheid op je schouders. Een gietvloer beschikt nou eenmaal over een zeer lange levensduur. Het is een beslissing die je niet zomaar voor enkele jaartjes maakt. De vloer zal gedurende een zeer lange periode blijven liggen. Daarom wil je er wel zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Maar waar moet je aan denken bij het kiezen van een gietvloer? In dit artikel zetten we enkele onmisbare tips op een rij.

Image
Gietvloer

Houd rekening met het budget

Allereerst is het belangrijk om een realistisch budget op te stellen. Wees je ervan bewust dat een gietvloer niet goedkoop is. Soms zie je wel lagere tarieven per vierkante meter, maar dit vertelt al veel over de kwaliteit van de vloer. Voor een goede gietvloer moet je toch wel rekenen op circa 80 tot 100 euro per vierkante meter. Dit betekent dus een flinke investering als er een grote ruimte gevuld moet worden. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat de ondervloer op de juiste manier voorbereid moet worden. Ook hier kleven extra kosten aan vast.

Die kosten lijken wel erg hoog te zijn. Besef echter ook dat goedkoop op de lange termijn duurkoop zal zijn. Natuurlijk zijn er vloeren die veel goedkoper zijn, maar meestal zijn deze na een jaar of vijf toch weer aan vervanging toe. Een gietvloer van coatingvloer.nl gaat ongelooflijk lang mee. Daardoor haal je de kosten er op de lange termijn uiteindelijk vanzelf weer uit. Ook heb je nauwelijks onderhoud aan de gietvloer. Kosten op dit gebied zijn er dus ook vrijwel niet.

Bekijk de verschillende gietvloeren

Wist je dat er heel veel verschillende gietvloeren zijn? Allemaal beschikken ze in de basis over ongeveer dezelfde voordelen. Denk aan een lange levensduur en de naadloze en moderne uitstraling. Toch beschikken ze ook stuk voor stuk over andere kenmerken die ze voor sommige woningen meer of juist minder geschikt maken.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een gietvloer voor een nieuwbouwwoning? Houd er dan rekening mee dat het hele huis nog werkt. Als je dan voor een cementgebonden gietvloer kiest, dan kunnen er onnodige scheuren ontstaan. In dat geval is een PU-gietvloer beter geschikt.

Daarnaast zijn ook niet alle gietvloeren even geschikt om in alle ruimtes geplaatst te worden. Beton cire is bijvoorbeeld een machtig materiaal en biedt een ongelooflijke stoere uitstraling aan de woning. Ook op de badkamervloeren is dit een prachtig materiaal. Van nature is dit materiaal echter niet volkomen waterdicht. Daarom wordt afgeraden om de vloer onder de douche te plaatsen. Het is beter als de vloer niet in direct contact met water komt. Bij andere gietvloeren is dit soms wel mogelijk.

Zo zie je maar weer dat er onderling toch wel wat verschillen kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om je goed in te lezen, zodat je zeker weten de juiste keuze kunt maken.