Tuinhuis winter
Gepubliceerd: 08-10-2021

Zo bereid je je tuin voor op de winter

Wil je je tuin voorbereiden op de wintermaanden? Er zijn diverse manieren om jouw tuin klaar voor de winter te maken. Denk bijvoorbeeld aan een leuk tuinhuis plaatsen. Wij zochten uit op welke verschillende manieren je jouw tuin goed kunt voorbereiden op de winter. Lees snel verder voor meer informatie en ga aan de slag met onze handige tips.

 

Plaats een tuinhuis

Als je een goed verwarmd en geïsoleerd tuinhuis plaatst, heb je ondanks de kou de mogelijkheid om toch lekker in de tuin te zitten. Door de isolatie is het warmer in je tuinhuis, waardoor je hier lekker in kunt vertoeven. En dat terwijl je ondertussen van het buitengevoel geniet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tuinhuis van kunststof of een tuinhuis van hout. En als je een tuinhuis met overkapping neemt, kun je op zachte winterdagen zelfs even buiten in de tuin zitten. Plaats dan wel wat heaters onder de overkapping. Bekijk deze website eens voor meer inspiratie.

Bescherm je planten tegen vorst

Niet elke plant kan vorst aan. Daarom is het aan te raden niet winterharde planten naar binnen te verplaatsen of buiten van bescherming te voorzien tegen vorst. Ben je in oktober bezig met jouw tuin winterklaar maken, dan zullen veel planten buiten kunnen blijven. Nog niet iedere plant hoeft te worden ingepakt. Doe dit pas als de temperatuur onder de 0 graden komt en het gaat vriezen. Je kunt wel alvast uitzoeken welke planten je het beste van wat extra bescherming kunt voorzien in de winter.

Bereid je vijver voor op de kou

Ook je vijver voorbereiden op de kou is van groot belang. Het maakt hierbij niet uit of er wel of geen vissen in je vijver leven. In beide gevallen geldt dat een grondige najaarsschoonmaak zeer gewenst is. Verwijder tijdens deze schoonmaak de afgestorven plantendelen. Dit kunnen zowel gevallen bladeren als vijverplanten zijn. Het is erg belangrijk om deze te verwijderen, omdat bladeren op de bodem anders zullen gaan verrotten. Als de bladeren verrotten, zal de zuurtegraad van de vijver stijgen. Dit is nadelig voor het klimaat en het leven in de vijver.

Plaats een vogelhuisje

Voeg ook een vogelhuisje aan je tuin toe en hang wat zaden op. In de winter kunnen vogels namelijk alle hulp gebruiken. Ook geeft het vogelhuisje je tuin een gezellige uitstraling. Zo maak je je tuin ook winterklaar voor de vogels.