Triodos
Gepubliceerd: 29-02-2024

De woningmarkt verandert en steeds meer mensen zoeken daardoor naar creatieve en alternatieve woonvormen. Triodos Bank juicht dit toe en faciliteert daarom initiatieven als Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en zelfbouw. Doordat de financieringsregels hiervoor afwijken van reguliere hypotheken vraagt dit om extra aandacht. Aandacht die je volop krijgt tijdens een vrijblijvend hypotheekgesprek. 

Start je CPO of zelfbouwproject met Triodos Bank. Boek een gratis gesprek voor deskundige financieringsadviezen en maatwerkoplossingen.

 

Zo maak je financiering CPO- en zelfbouwprojecten wél mogelijk

Het rondkrijgen van een financiering voor een collectief- of zelfbouwproject is goed mogelijk. Ondanks dat het meer uitdagingen kent dan een reguliere hypotheek. De redenen waarom het lastiger is, komt door:

  1. Onzekerheid over de uiteindelijke waarde: het is moeilijk te zeggen hoeveel een zelfbouwproject aan het einde waard is. Hierdoor is een hypotheek voor CPO’s en zelfbouw maatwerk. Dit maakt het voor banken lastiger om geld te lenen;
  2. Ingewikkeld om te beheren: deze projecten hebben veel beheer nodig en moeten goed georganiseerd worden, dit kan hoge kosten voor project begeleiding met zich mee brengen.
  3. Je moet het eerste deel zelf inbrengen: mensen die zelf bouwen moeten vaak eerst zelf veel kosten betalen voordat ze geld van de bank krijgen. Dit kan de hypotheekaanvraag bemoeilijken;
  4. Extra garanties nodig: banken kunnen extra zekerheid vragen van de mensen die bouwen. Dit kan voor extra druk en complexiteit zorgen;
  5. Regels en vergunningen: het krijgen van de juiste vergunningen en volgen van regels kan moeilijk zijn. Dit kan voor vertragingen en extra kosten zorgen.

Tijdens het oriëntatiegesprek gaan we over dit soort punten in gesprek en kijken we wat op jouw situatie van toepassing is. 

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek

Ben je van plan om een zelfbouwproject te starten? Alleen of met anderen? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek. Voor iedereen die zelf of samen aan de slag wil met het bouwen van een woning biedt Triodos Bank een gratis hypotheekgesprek. De hypotheekadviseur vertelt je wat je te wachten staat bij de financiering van een zelfbouwproject en waar je rekening mee moet houden. En je kunt tijdens het gesprek je eerste hypotheekberekening maken.

Een Triodos hypotheek voor je CPO- of zelfbouwproject

Triodos Bank stimuleert creatieve manieren van wonen om zo de markt te verduurzamen en toegankelijker te maken. Dit doen we met een duurzame hypotheek op maat, waarmee we altijd een stapje verder meedenken. Zo hebben we de afgelopen jaren al veel klanten geholpen met het financieren van hun CPO-project, tiny house, zelfbouw en waterwoning. Laat je goed informeren en bekijk alle mogelijkheden. Plan een vrijblijvend hypotheekgesprek.

Bekijk hier meer informatie over Triodos Hypotheken.