" Een zeer groot bouwkavel op een locatie waarvan je altijd al droomde....Aan het doorgaande vaarwater van de Wyde Wimerts, direct aan De Elfsteden tocht route, tussen de steden IJlst en Sloten, met panoramisch uitzicht over de tegenovergelegen weilanden. Wat een plek..."  

Midden in het hart van het watersportcentrum van Friesland, aan de vaart tussen IJlst en Woudsend (de Wyde Wimerts), in open verbinding zonder bruggen met het Heegermeer, is een bijzonder project gerealiseerd, Heech Staete. Op totaal 20 hectare zijn inmiddels ongeveer 30 luxe, duurzame en energie neutrale woon-/werkboerderijen gerealiseerd, op forse kavels grond. Alle eenheden hebben ‘bedrijvigheid’ met wonen als hoofdfunctie. Het gebied biedt ruimte aan een breed scala van recreatie, watersport en dienstverlenende bedrijvigheid, wanneer gewenst in combinatie met wonen.  

De mooiste kavels zijn gelegen aan de buitenrand van Heechstaete, middels een mandelig water-/natuurgebied direct grenzend aan de Wyde Wimerts. Hier is nog 1 zeer groot kavel onbebouwd en nu te koop! De grootte van de kavel eigen grond bedraagt 4.034 m². Uiterst gunstig gesitueerd, in directe verbinding met het Heegermeer. Groot zeilwater op slechts enkele minuten varen (zonder obstakels). Wat een prachtige plek, te midden van het Friese merengebied. Het perceel wordt aan 2 zijden omgeven door open vaarwater en is er thans ruimte voor een eigen haven. 

Het bijzondere van deze kavel is dat de nieuw te realiseren opstal in de breedte van de kavel gebouwd mag worden, zodat alle belangrijke woonfuncties ook gerealiseerd kunnen worden met zicht op het water en de natuur. Hierdoor komt de unieke locatie maximaal tot zijn recht komt! 

In opdracht van de huidige eigenaar is inmiddels door een gerenommeerd architecten bureau, een passend ontwerp voor deze bijzondere plek gerealiseerd en de benodigde omgevingsvergunning is inmiddels verleend. Het ontwerp is bij serieuze interesse exclusief op kantoor ter inzage.  

Kortom, een unieke kans om in Friesland een absolute toplocatie te verwerven!

Minimum prijs
€1.095.000
Maximum prijs
€1.095.000
Minimum oppervlakte
4.034㎡
Maximum oppervlakte
4.034㎡
Doelgroep
Woonmilieu
dorps of landelijk 
Soort bouw
nieuwbouw 
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Telefoon
Adres

De Opper 17
Heeg
Friesland

Woningtype
vrijstaande woning 
Aantal kavels
1
Ik wil graag informatie ontvangen