icon

Moderne schuurwoning Alblasserdam

Brand I BBA Architecten

In deze modern vormgegeven luxe landelijke schuurwoning is het heerlijk leven. De grote glaspartijen in de achtergevel garanderen een zee aan licht in de woning. De grote raampartijen bieden ook maximaal zicht naar buiten, zodat het mooie buitenleven ook binnen volledig wordt ervaren.

De gevels worden uitgevoerd in een strakke smalle antraciet steen gecombineerd met een rieten dak wat overloopt in de gevels. Het dak van het bijgebouw wordt uitgevoerd in donker geprepatineerd zink.

De entree in de voorgevel en de carport zijn voorzien van verticaal aangebrachte houten latten. Deze stijlvolle elementen geven een elegant accent aan de stoere zinken gevels.

De begane grond  bestaat bijna geheel uit één grote leefruimte, van waaruit de bewoners middels grote glaspartijen een panoramisch uitzicht over het water hebben. Binnen zijn de houten spanten zichtbaar omdat de kap volledig in het zicht is. De ruimtelijke beleving is dan ook van zeer hoog niveau.

De master bedroom met badkamer en royale garderobe bevind zich in het bijgebouw waardoor alle belangrijke functies op één woonlaag zijn gesitueerd. De overige ruimten zoals de wijnkelder, sauna, slaapkamers en badkamer bevinden zich in het souterrain welke grenzen aan de patio.

Copyright: Fotografie The Art of Living, Jaro van Meerten

Fase
gerealiseerd
Adres

Vinkenpolderweg 2
2952 AV Alblasserdam
Zuid-Holland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2021