icon

7 watervilla’s in Woonpark

Bouwbedrijf Kamphuis

Op het Woonpark Hoevelaken heeft Bouwbedrijf Kamphuis 7 vrijstaande watervilla’s ontwikkeld en gerealiseerd. De 7 woningen zijn samen met Brummelhuis ontworpen en hebben een landelijk en industrieel ontwerp en zijn prachtig gelegen aan het water met een weids uitzicht over het achterliggende natuurgebied van Hoevelaken.

Uitkijkend over het water staan deze 7 fraaie watervilla’s als blikvangers in het landschap. De woningen zijn in landelijk moderne architectuur vormgegeven met de bijzondere rietkap als belangrijkste statement. De combinatie van lichte zandkleurige steen en antraciet houtwerk vormt een mooi palet met het riet. De grote glasvlakken zorgen voor veel licht en zicht.

Een voormalig kantoorgebouw is gesloopt en het bestemmingsplan gewijzigd naar de bestemming wonen. Op basis van een vrije ontwerpmogelijkheid zijn plattegronden en materialisatie samengesteld welke passend zijn bij de situatie, waaronder het aangrenzende natuurgebied. Ook is geïnventariseerd welke wensen er door de potentiële kopers gesteld werden en hieraan is een kwaliteit/prijsverhouding gekoppeld qua ontwerp en uitstraling. Deze 7 woningen moesten het paradepaardje zijn van de totale herontwikkeling van het gebied.

De voorgevel en een klein deel van de zijgevel zijn hierbij een vast gegeven qua indeling en uitstraling om eenheid te houden in de 7 woningen. De achtergevel en het overige deel van de zijgevels waren uiteindelijk voor de kopers aanpasbaar in zowel de maatvoering als uitstraling aangezien individuele wensen mogelijk moesten zijn, ook voor binnenindeling en -afwerking. De kopers hebben in een persoonlijk gesprek hun individuele woonwensen aangegeven en hebben samen met onze adviseurs het definitieve ontwerp en indeling per woning vastgesteld. Deze gesprekken vonden plaats in ons Bouwinspiratie Centrum in Deventer waar een ruim aanbod van materialen zoals stenen, dakpannen tot kranen en hang-sluitwerk te zien is. Ook kregen de kopers een vrijblijvend en deskundig interieuradvies door een interieurstylist.

Fase
gerealiseerd
Adres

De Haarhof
3871 SE Hoevelaken
Gelderland

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2022