Verhuizen
Gepubliceerd: 29-10-2021

Een verhuizing, iedereen gaat het weleens meemaken of heeft het al eens meegemaakt. Bij de meeste mensen zorgt zo’n verhuizing voor onrust en stress. Om dit te voorkomen kun je een verhuisbedrijf inzetten om deze verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. Wat een verhuisbedrijf  allemaal doet, lees je in deze blog!

Wat doet een verhuisbedrijf?

Personen die als werk een verhuizer zijn moet alle taken rondom een verhuizing kunnen uitvoeren, dit zodat de klant kan ontspannen tijdens de verhuizing, maar wel dat alle taken afkomen. Als je als klant bijvoorbeeld een drukke baan hebt of een jonge baby hebt, is het handig om een verhuisbedrijf in te zetten. Zo heb jij nog genoeg tijd over om te werken en voor je kind te zorgen.

Ook houdt een verhuisbedrijf zich bezig met het leveren van alle verpakkingsmaterialen en benodigdheden om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. Het gaat hier om bijvoorbeeld opslag voor dozen, verpakkingstape, papier en noppenfolie. Ook houden ze rekening met de benodigde spullen voor het verhuizing van de producten. 

Inpakken is een van de dingen die het meeste tijd in beslag neemt van de gehele verhuizing. Bij sommige verhuisbedrijven zullen de verhuizers helpen met inpakwerkzaamheden, zodat als je spullen veilig en intact aankomen bij het nieuwe huis. Vooral kwetsbare en waardevolle items, zoals glas en kunstwerken kunnen het best professioneel worden ingepakt. Dit is een van de voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf omdat je op deze manier ontzettend veel tijd bespaard, wat handig te combineren is met dus een drukke baan of kinderen.

De werkzaamheden die een verhuizer verricht

Een verhuizer verricht verschillende werkzaamheden, hieronder vind je een lijstje met de dingen waar een verhuizer verantwoordelijk voor is tijdens zijn werk:

  • Het inladen van meubels in een verhuiswagen, zodat ze kunnen worden overgeplaatst naar de andere woning.
  • Het verhuizen van meubels en andere goederen
  • Het opbouwen van kasten en de andere meubels, dit omdat dit ook erg veel tijd kost en dat wordt de klant bespaard.
  • Het eventueel tijdelijk opslaan van meubels
  • Het inpakken en uitpakken van goederen
  • Het uitstallen van goederen (op de plek zetten in de nieuwe woning)

De kosten van een verhuisbedrijf

Ongeveer 60% van de kosten van een verhuizing bestaat uit arbeidskosten. Daarom is het verstandig om bij meerdere verhuisbedrijven de offertes te vergelijken.

Je hebt gemiddeld ongeveer drie verhuizers nodig om een verhuizing goed te laten verlopen. Iedere verhuizing is anders dus dit geld natuurlijk niet voor alle verhuizingen. Hoe meer verhuizers er aanwezig zijn, hoe sneller de verhuizing gaat. Het kost ongeveer tussen de €25 en €35 per uur om een extra verhuizer in te huren.

Een goedkope optie is een verhuizing met één verhuizer, verder wordt er bij zo’n verhuizing geen spullen ingepakt, hiervan zijn de totale kosten tussen de €400 en €575.

Een goede optie is een verhuizing met twee verhuizers, hierbij worden de spullen ingepakt. Hiervan zijn de totale kosten ongeveer €800 tot €950. 

Voor een groot huis is de laatste optie het beste, bij deze verhuizing worden vier verhuizers ingezet. Hierbij worden allereerst alle spullen ingepakt en daarna wordt er ook nog geklust na de verhuizing. Deze totale verhuizing biedt kosten met zich mee tussen de €1.300 en €1.600.

Bekijk hier het verhuisbedrijven overzicht.