Zonnepanelen
Gepubliceerd: 27-05-2021

Een van de meest schone energiebronnen die we ‘de zon’ noemen wordt steeds populairder. Door middel van zonnepanelen op je dak, die worden geplaatst door een zonnepanelen installateur, draag je bij aan een betere wereld. Het is fijn als je bij kan dragen en je huis kunt verduurzamen. Het fijne voor jou hieraan is dat je het terugziet in de vorm van lagere energie rekeningen. Nu begrijpen we dat je vraagtekens kan hebben bij deze vorm van energie. Lees daarom snel verder en kom meer te weten over  duurzaamheid!

Zonne-energie en het milieu 

De energie die van de zon wordt opgevangen, wordt gezien als de meest duurzame vorm van schone energie die we kennen. Dit is dus heel anders dan het opwekken van energie uit fossiele brandstoffen. Bij de verbranding van deze stoffen komt namelijk een grote hoeveelheid CO2 vrij. Het gebruik van fossiele brandstoffen draagt dan ook sterk bij aan de klimaatverandering. Dat is niet het enige, want ook raken deze bronnen uitgeput. Daarom zijn we steeds meer op zoek naar schone alternatieven, waarvan zonnepanelen tot nu toe de beste blijkt.

De reden waarom zonnepanelen duurzaam zijn

De inzet van panelen zorgt voor schone lucht. Dit heeft te maken met het feit dat ze geen schadelijke stoffen uitstoten. Zolang de zon blijft schijnen haal jij groene energie binnen. Ook heb je profijt van indirect licht. Dit wil zeggen dat de zon niet direct op de panelen hoeft te schijnen om energie op te wekken. Ook wordt geen enkele zonnestraal verspilt doordat het direct wordt omgezet in energie waarmee een huis gelijk van kan profiteren. 

Tips verduurzamen van je huis

Sluip verbruik
Wanneer je zonnepanelen hebt ben je dus bewust bezig met energie. Daarbij is het dus ook handig om echt bezig en bewust te zijn van je energie verbruik. Veel huishoudens hebben last van sluipverbruik zonder dat ze het zelf door hebben. Denk aan televisies, stereo-sets of gameconsoles die aan of op stand-by staan.

Nieuwe gewoontes
Het begint dus eigenlijk met het aanleren van nieuwe gewoontes, want de kleinste veranderingen zorgen voor het grootste verschil. Zo kan je bijvoorbeeld de verwarming 1 graden lager zetten dan je normaal gewend bent. Ook is het handig om alle lampen uit te zetten wanneer je ze niet meer nodig hebt. 

Profiteer door te investeren
Wek je eigen groene stroom op! Zo bespaar je niet alleen geld, maar ben je op ten duur ook nog eens onafhankelijk. Daarnaast zorg je er ook voor dat je huis meer waard wordt als dat hij al was. Deze investering maakt je huis namelijk aantrekkelijker voor kopers. Zo hebben ze lagere energiekosten en profiteren ze van groene-stroom.