Riante bouwkavel waarop u uw droomhuis met bijgebouw kunt realiseren.

Perceel kavel 1: 2.425 m² met woonbestemming (reeds verkocht)
Perceel kavel 2: 1.660 m² zonder woonbestemming

BIJZONDERHEDEN
- Landelijk leven met de natuur om de hoek;
- Een mooie landelijke locatie met centrum Gemert en alle voorzieningen op fietsafstand;
- Aan een doodlopende woonstraat met diverse recht gebouwde topobjecten;
- Kavel 1 (links) heeft al een woonbestemming, kavel 2 (rechts) moet nog omgezet worden naar wonen;
- U kiest zelf uw architect en aannemer uit.

ALGEMEEN
Vrijstaand wonen op een mooie locatie aan de rand van Gemert.
Via ons kantoor hebben wij doorlopend een wisselend en groot aantal bouwkavels in de verkoop. Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw huis naar eigen inzicht ontwerpen en realiseren. Belangrijk hierbij is dat de woningen aansluiten bij de omgeving.

Enerzijds is het voor een koper dikwijls moeilijk in te schatten wat de mogelijkheden op een locatie zijn en anderzijds, nog belangrijker wat is of wordt het totale prijskaartje. Ook is er een tendens dat banken enkel voor een kavel + bouwplan een hypotheek willen verstrekken en niet meer voor een losse bouwkavel.

Via onze relaties kunnen wij u een aantal visuele mogelijkheden met prijsindicatie, uitgaande van verschillende stijlen, zoals klassiek, landelijk, modern en traditioneel tonen. Ook hebben wij voor u enkele woningen in boerderijstijl in beeld gebracht. Wij hopen dat u met deze informatie een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

BOUWREGELS
Woning: inhoud maximaal 1500 m3 (de inhoud van een kelder wordt niet meegeteld) goothoogte maximaal 4,5 meter, nokhoogte maximaal 8 meter. De dakhelling tussen de 25 en 60 graden. Afstand zijdelingse grens is ten minste 3 meter.

Bijgebouw: de gezamenlijke oppervlakte is maximaal 150 m2. Goothoogte maximaal 3 meter, nokhoogte maximaal 5,5 meter. De dakhelling tussen de 20 en 60 graden. Bijgebouwen dienen op een afstand van ten minste 1 meter achter de voorgevel van de woning te worden gebouwd. De maximale afstand tussen hoofd- en bijgebouw bedraagt 15 meter. Er is een overkapping van 50 m2 toegestaan.

Verder geldt dat er slechts mag worden gebouwd met inachtneming van het rapport. ''Gereedschapskist gemeente Gemert-Bakel.'' C:\\users\\biggelaar\\temp\\footnote (bijlage 2).

Met betrekking tot kavel 2 (zonder woonbestemming) het volgende:
EEN NIEUWE WONING ONTWIKKELEN.
Om een nieuwe woning te realiseren, dient u in het bezit te zijn van een bouwtitel. Een bouwtitel is als het ware het recht om op een hiervoor geschikt perceel, waar (nog) geen bouwbestemming op zit, een woning te mogen bouwen. Deze bouwtitel wordt ook wel een Ruimte voor Ruimte titel genoemd, aangezien ze vaak voortkomen uit Ruimte voor Ruimte trajecten.

Een bouwtitel komt vrij wanneer agrariërs minimaal 1.000 m2 aan stallen slopen. Daarnaast dient er 3.500 kilogram aan fosfaatrechten uit de markt te worden gehaald en wordt de milieu/omgevingsvergunning ingetrokken. De bouwtitel die vrijkomt is geschikt voor het realiseren van één nieuwe woning.
WAT ZIJN DE KOSTEN VOOR EEN BOUWTITEL?
De kosten voor een bouwtitel verschillen op basis van waar deze wordt aangekocht. De Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte hanteert op dit moment een prijs van € 125 tot € 135.000 + 21% BTW.
Verder dient u rekening te houden met leges kosten van de Gemeente en kosten voor begeleiding van dit traject door een Ruimtelijke Ordening bureau. Kosten zijn niet bekend, wij kunnen u uiteraard wel een aantal bureaus noemen.

Minimum prijs
€175.000
Minimum oppervlakte
1.660㎡
Maximum oppervlakte
1.660㎡
Soort bouw
nieuwbouw 
Woningtype
vrijstaande woning 
Brochure
Telefoon
Adres

Paashoefsedijk 35
Gemert
Brabant

Doelgroep
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Aantal kavels
1
Woonmilieu
dorps of landelijk 
Ik wil graag informatie ontvangen