Over ons

Sinds de oprichting van ons bureau De Regie in 1996 zijn we actief als adviseurs op het gebied van zelfbouw en CPO. Al 17 jaar begeleiden we met veel plezier overal in het land zelfbouwers en bouwgroepen en ondersteunen we gemeenten bij het uitgeven van bouwlocaties aan particulieren. We hebben een schat aan ervaring opgedaan en een groot netwerk opgebouwd, zowel onder particulieren als professionele partijen.

Er is in 17 jaar veel veranderd. Tot 2000 was woningbouw het domein van gemeenten, projectontwikkelaars en woningcorporaties. Voor wensen en ideeën van bewoners was weinig ruimte en zelfbouwers werden nauwelijks serieus genomen.

Die tijd ligt gelukkig achter ons. Het klimaat voor zelfbouw is tegenwoordig veel gunstiger. Zelfbouw- en CPO-initiatieven schieten overal als paddenstoelen uit de grond. Gemeenten, bouwprofessionals en financiers zijn allemaal graag bereid zelfbouwers en bouwgroepen bij het realiseren van hun ambities, dromen en wensen terzijde te staan.

Zelf of samen je huis bouwen is hartstikke leuk en waardevol maar als je dat voor de eerste keer doet, is het wel zaak dat je kunt beschikken over goede en onafhankelijke informatie. 

Wat ons met ZelfbouwInNederland.nl voor ogen staat is:

  • dat ZelfbouwInNederland.nl uitgroeit tot hét kennis-, informatie- en ontmoetingsplatform voor zelfbouwers en professionals in Nederland.
  • dat je als zelfbouwer of bouwgroep vanaf het prille idee tot aan de oplevering van je huis of project alle noodzakelijke informatie over zelfbouw op ZelfbouwInNederland.nl kunt vinden. 
  • dat professionele partijen (gemeenten, architecten, aannemers en andere bouwprofessionals) eenvoudiger in contact kunnen komen met zelfbouwers en kunnen laten zien welke waardevolle bijdrage zij kunnen leveren aan het succes van zelfbouw- of CPO-projecten. 
  • dat zelfbouwers en bouwgroepen de website intensief gebruiken om hun ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

Om ons te concentreren op het ontwikkelen van de website, hebben wij onze advieswerkzaamheden als bureau in 2012 en 2013 tijdelijk op een lager pitje gezet. Nu de website op eigen benen staat, pakken we ons advieswerk weer met hernieuwde energie op (zie www.deregie.nl). 

We wensen je veel plezier met het gebruik van de site en hopen dat we een bijdrage kunnen leveren aan het welslagen van je project. 

30 november 2013,

Marcel van Lent & Marcel Kastein 

Nieuws

2

nov.

Binnenkort zelfbouwmarkt in Amsterdam

Wilt u meer weten over (groeps)zelfbouw in Amsterdam en omstreken? Van zelfbouwers horen hoe u zelf of met een (kleine of grote) groep kunt bouwen? Tips ontvangen en inspiratie opdoen? Informatie verkrijgen over beschikbare kavels? Kom dan op 24 november as. naar de Zelfbouwmarkt 2018!

lees verder

2

nov.

Informeer je buren als je gaat verbouwen

De gemeente Den Haag adviseert iedereen die zijn huis binnenkort gaat verbouwen om de buren daar tijdig over te informeren. Dat voorkomt burenruzies. Als handreiking heeft de gemeente een kant-en-klare brief opgesteld die zelfbouwers naar hun buren kunnen sturen.

lees verder

Twitter