Unieke kans: landelijk gelegen bouwkavel van circa 2.700m2 eigen grond met prachtig vrij uitzicht en geheel omgeven door water.

Door ruimte-voor-ruimte regeling is het mogelijk dat na de sloop van de bestaande boerderijwoning met alle opstallen er 2 nieuwe huizen gebouwd mogen worden. De verkoper laat links op hun kavel naast het bestaande woonhuis een nieuw huis bouwen. Dit huis ligt verder naar voren zodat de woning die op de te verkopen kavel gebouwd wordt ook vrij uitzicht aan de westzijde heeft.

De bestemmingsplanwijziging is al definitief. Bouwvergunning en huisnummer moeten nog aangevraagd worden.

Locatie:
Landelijk ligging op unieke locatie midden in de polder omgeven door water en grenzend aan natuurgebied. Wonen in het groene hart is helemaal weg uit de drukte met een permanent vakantiegevoel.

Bebouwingsvoorschriften (zie bestemmingsplan buitengebied 2011) o.a.:
-Er mag een vrijstaande woning worden gebouwd
-Inhoud van de woning mag ten hoogste 700m3 bedragen
-Van de woning mag de goothoogte niet meer dan 4 meter bedragen en de totale hoogte niet meer dan 10 meter bedragen
-Bij iedere woning mogen bijgebouwen worden opgericht met gezamenlijk oppervlak van maximaal 50m2
De architect van woning van verkoper is ook gevestigd in Berkenwoude en is dus volledig op de hoogte wat de mogelijkheden zijn om een huis naar uw wens te realiseren.

Oplevering bouwkavel;
-Er zal door verkoper een bouwweg aangelegd worden die ook gebruikt wordt voor de aanvoer van materialen voor de bouw van nieuwe woning van verkoper.

-Er word een dam over de sloot gelegd, maar dit is een bouwdam. Uiteindelijk zal koper een eigen brug moeten maken. Kosten voor de brug zijn voor rekening van de koper.

-Aanleg nutsvoorzieningen voor rekening van koper

-Kosten bouwrijp maken zijn ook voor de koper

-Kosten voor de uiteindelijke bouwaanvraag en huisnummer toewijziging zijn voor rekening van koper

-Tussen de kavels wordt door verkoper een sloot gegraven

Extra grond te huur of te koop:
Er is gelegenheid om eventueel een stuk van het achtergelegen grond te kopen of te huren van de verkoper. De dierenweide direct in de lijn achter de bouwkavel zou extra bij te kopen zijn en de rest van dierenweide zou eventueel gehuurd kunnen worden.

Berkenwoude:
Dit vriendelijke dorp is gelegen in het hart van de Krimpenerwaard met een prachtige natuur en vele recreatie mogelijkheden. Wandel- en fietspaden bevinden zich in de directe omgeving. Het polderlandschap biedt elk seizoen weer een nieuw verrassend uitzicht. De omgeving is heerlijk om te wandelen, fietsen en sporten. De tennisbaan en het voetbalveld zijn dichtbij. Voor kinderen is de school makkelijk te bereiken.
Rotterdam ligt op een afstand van circa 25 autominuten en Gouda op 20 autominuten. Steeds meer mensen verruilen de drukte van de stad om zich te vestigen zich in deze landelijke en rustige regio.

Al met al een bijzondere plek om te mogen wonen en leven.

Oplevering: in overleg

Minimum prijs
€495.000
Maximum prijs
€495.000
Minimum oppervlakte
2.700㎡
Maximum oppervlakte
2.700㎡
Soort bouw
nieuwbouw 
Woningtype
vrijstaande woning 
Telefoon
Adres

Westeinde 39
Berkenwoude
Zuid-Holland

Doelgroep
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Aantal kavels
1
Woonmilieu
dorps of landelijk 
Ik wil graag informatie ontvangen