OP ZOEK NAAR UW EIGEN KAVEL VOOR HET REALISEREN VAN UW TOEKOMSTIGE DROOMHUIS?  

Op een werkelijk fantastische locatie omgeven door veel groen en water, aan de westelijke rand van Sint Pancras bieden wij deze royale bouwkavel van 1490m2 te koop aan, ten behoeve van de bouw van uw toekomstige vrijstaande droomhuis. 

De kavel is gesitueerd op de hoek van de Gedempte Veert en de Kruissloot en is gemiddeld circa 20 meter breed en circa 80 meter diep. Het bouwvlak is 10 meter breed en 15 meter diep.  
Er mag een woning met één woonlaag met kap en kelder gebouwd worden. De goothoogte bedraagt maximaal 3,5 meter en de nokhoogte maximaal 8,5 meter. Aan de voorgevel mag (buiten het bouwvlak) een erker gebouwd worden van maximaal 1,5 bij 4 meter. 
Daarnaast mag er een bijgebouw (schuur/garage) gebouwd worden van maximaal 6 bij 10 meter. Deze mag gekoppeld worden aan het woonhuis door middel van een doorloop/overkapping. 

De koopprijs van deze prachtige kavel grond bedraagt € 650.000,- k.k.  
De koper dient rekening te houden met zowel notariskosten als overdrachtsbelasting (10,4%) 

Het plan aan de Gedempte Veert bestaat uit 76 bouwkavels welke bijna allemaal bestaan uit een verlengstuk van de diepe achtertuinen van woningen aan de Benedenweg. De diverse eigenaren hebben zich verenigd in een coöperatie en de jarenlange inspanningen van zowel de Gemeente als de betreffende eigenaren verenigd in de Coöperatie Gedempte Veert, hebben nu geleid tot deze unieke bouwmogelijkheden. De huidige eigenaar is lid van de Coöperatie Gedempte Veert. De koper neemt de verplichtingen richting de coöperatie dan ook over. 

Het bestemmingsplan is inmiddels definitief en de komende periode zal worden gebruikt voor vervanging van het asfalt in nieuwe bestrating en aanleg van de diverse nutsleidingen en riolering, naar verwachting zal dit eind 2023 gereed zijn waarna u een omgevingsvergunning (bouwvergunning) kunt aanvragen. Wij verwijzen u graag naar de site van de gemeente Dijk en Waard waar u de meest actuele informatie kunt vinden. Op deze site kunt u ook het stedenbouwkundig beeldkwaliteitsplan downloaden voor nog meer informatie. 

Op de site kunt u alle bouwregels inzien (u typt het adres Gedempte Veert Sint Pancras in en dan kunt u het bestemmingsplan Westrand in Sint Pancras 2022-09-13 inzien). 

De huidige eigenaren hebben reeds een verkennend bodemonderzoek uit laten voeren, hier zijn geen bijzonderheden uit naar voren gekomen die aanleiding geven tot het uit laten voeren van een aanvullend onderzoek. De onderzoeksresulaten vormen geen belemmering voor de beoogde woonbestemming.  

Kwaliteitsteam: 
De gemeente heeft een kwaliteitsteam Westrand opgericht om grondeigenaren die willen bouwen van informatie te voorzien. Er kunnen bijvoorbeeld vragen leven over de planologische regels, de (eventuele) toekomstige afdracht aan het gemeentelijke kostenverhaal maar ook over de nieuwbouw op de bouwpercelen en toekomstig hydrologische maatregelen. Het kwaliteitsteam buigt zich over dergelijke vragen om u zo goed en eenduidig mogelijk te informeren. 

Kenmerken: 
• Eigen in/uitrit aan de Kruissloot 
• Eigen grondwaterbron voor sproeiwater 
• Gedempte Veert wordt fietsstraat 
• Hele dag zon in tuin, oost zuid west 
• Wandelmogelijkheid langs Gedempte Veert 
• Station Alkmaar Noord ligt op 1,5 km afstand 
• Winkelcentrum De Mare op 2 km afstand 
• Centrum Alkmaar op 3,5 km 
• Duinen/strand op 20 minuten rijafstand (15 km) 
• Overname lidmaatschap coöperatie geeft in de toekomst mogelijk teruggave van een deel geïnvesteerde gelden (€ 40.000,-) voor  
de ontwikkeling van het plan door de gemeente. 
• De overdrachtsbelasting bedraagt 10,4%

Minimum prijs
€650.000
Maximum prijs
€650.000
Minimum oppervlakte
1.490㎡
Maximum oppervlakte
1.490㎡
Doelgroep
Woonmilieu
dorps of landelijk 
Soort bouw
nieuwbouw 
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Telefoon
Adres

Gedempte Veert
Sint Pancras
Noord-Holland

Woningtype
vrijstaande woning 
Aantal kavels
1
Ik wil graag informatie ontvangen