Unieke bouwlocatie aan de rand van Lathum met weids uitzicht en hemelsbreed op nog geen 500 meter van de Lathumse plas (onderdeel van het uitgestrekte recreatiegebied Rhederlaag). Op deze aantrekkelijke locatie bevindt zich de kavel met een grootte van circa 1.265 m². De kavel is in het veld middels piketpaaltjes uitgezet. Het bestemmingsplan biedt u de mogelijkheid om een vrijstaande woning met tot 150 m² aan bijbehorende bouwwerken te realiseren.

Uitweg
Het terrein wordt ontsloten middels een uitweg die uitkomt op de Rivierweg. Deze weg blijft in eigendom van de verkoper. Het gebruik ervan zal worden vastgelegd door middel van een erfdienstbaarheid van weg. Het onderhoud van de weg komt voor rekening van de eigenaren van de aangrenzende percelen, ieder voor een gelijk deel.

Bodemonderzoek
In augustus 2021 is er een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd. Er zijn geen bijzonderheden geconstateerd. Bij verdere interesse zal een kopie van dit rapport beschikbaar gesteld worden.

Levering in de huidige staat
Het terrein zal worden geleverd in de huidige staat, inclusief de aanwezige bebouwing (loods). De kavel is derhalve niet bouwrijp.

Bestemmingsplaninformatie
Vigerend bestemmingsplan: Buitengebied Zevenaar Noord (2018)
Bestemming: Wonen - 1

Voor woningen gelden de volgende regels:
a. maximaal 1 woning per bestemmingsvlak;
b. inhoud maximaal 800 m3;
c. goothoogte maximaal 6 m;
d. bouwhoogte maximaal 11 m.

Voor bijbehorende bouwwerken gelden de volgende regels:
a. de afstand tussen de (zij)gevel van de woning en de gevel van een bijgebouw bedraagt niet meer dan 15 m;
b. totale oppervlakte maximaal 150 m2;
c. goothoogte maximaal 3 m;
d. bouwhoogte maximaal 5 m.

Voor nadere informatie omtrent de mogelijkheden op deze locatie in relatie tot uw specifieke wensen en het bestemmingsplan verwijzen wij u naar de afdeling ruimte van de gemeente Zevenaar.

Kosten
Het terrein wordt u aangeboden tegen een VANAFprijs van € 300.000,- kosten koper. Biedingen vanaf dit niveau worden door verkoper in overweging genomen.
De notariële kosten van de levering en de kadastrale uitmeetkosten zijn voor rekening van de verkoper. Er is een offerte beschikbaar voor de notariële kosten van een eventuele hypotheekakte.

Het dorp Lathum
Lathum is prachtig gelegen nabij de rivier de IJssel en de Lathumse plas (onderdeel van het unieke recreatiegebied Rhederlaag). Aan de overzijde van de rivier bevinden zich de uitgestrekte bossen van Nationaal Park Veluwezoom met de Posbank. Lathum heeft meerdere jachthavens met open verbinding naar de IJssel. Het naastgelegen dorp Giesbeek heeft een van de grootste watersportvereniging van Nederland. Lathum ligt op ongeveer 15 km afstand van de bruisende stad Arnhem, met zijn gezellig centrum en winkelcentra. In de directe omgeving treft u daar onder andere het Openluchtmuseum en Burgers Dierenpark met zijn unieke tropische woud. Ook de route langs de IJssel naar het Hanzestadje Doesburg is de moeite waard. In de nabijgelegen Achterhoek treft u veel bezienswaardigheden zoals kastelen, bossen, beken en dorpen. De snelweg A12 en het knooppunt ‘Velperbroek’ bevinden zich tot slot op circa 5 minuten rijafstand.

Minimum prijs
€300.000
Minimum oppervlakte
1.265㎡
Maximum oppervlakte
1.265㎡
Soort bouw
nieuwbouw 
Woningtype
vrijstaande woning 
Telefoon
Adres

Kerkstraat 8
Lathum
Gelderland

Doelgroep
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Aantal kavels
1
Woonmilieu
dorps of landelijk 
Ik wil graag informatie ontvangen