Ligging  
De nog beschikbare kavel (bouwer. 10) is onderdeel van de nieuw te bouwen woonwijk aan de Poeleweg in IJhorst. Deze nieuw te bouwen woonwijk sluit aan op de bestaande woningbouw van de Ywehof, gelegen aan de noordoostzijde van de Poeleweg.  

IJhorst is een dorp in de gemeente Staphorst in de provincie Overijssel en telt 1.535 inwoners. IJhorst ligt op korte afstand van Meppel en is uitstekend bereikbaar via de A28 (Zwolle). In IJhorst zijn een basisschool en sportvoorzieningen aanwezig. Alle overige voorzieningen vindt u in de naastgelegen dorpen De Wijk en Staphorst.  
IJhorst staat garant voor rust, ruimte en natuur op loopafstand. De Reestdalvallei is één van de mooiste onontdekte plekjes van Nederland. Dit dal, dat in de loop der jaren is uitgesleten door de Reestrivier, ligt op de grens van Drenthe en Overijssel en is een super veelzijdig natuur- en recreatiegebied. 

Realiseren van uw eigen woonwensen 
Voor de kavels geldt dat u veel vrijheid heeft om uw eigen woonwensen te realiseren. Er is een beeldkwaliteitsplan aanwezig zodat u eenvoudig kunt toetsen of uw woonwensen mogelijk zijn. Ook is het bestemmingsplan definitief. 
Heeft u interesse in de kavel? Via de gemeente Staphorst koopt u dan alleen de bouwkavel. Dit betekent dat u zelf uw woning ontwerpt en bouwt, eventueel met hulp van een architect, bouwbedrijf, aannemer of adviesbureau.  

Verplichting tot zelfbewoning 
De koper is verplicht de te bouwen/gebouwde woning als (juridisch- en economisch) eigenaar en eerste bewoner minimaal vijf jaar zelf te bewonen. Deze termijn gaat in op de datum van inschrijving in het bevolkingsregister. Burgemeester en wethouders kunnen in bijzondere situaties (onder voorwaarden) ontheffing verlenen. Indien nodig moet de koper hier een schriftelijk verzoek voor indienen. 
 

Minimum prijs
€150.800
Maximum prijs
€150.800
Minimum oppervlakte
520㎡
Maximum oppervlakte
520㎡
Doelgroep
Woonmilieu
dorps of landelijk 
Soort bouw
nieuwbouw 
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Telefoon
Adres

Poeleweg 20a
IJhorst
Overijssel

Woningtype
vrijstaande woning 
Aantal kavels
1
Ik wil graag informatie ontvangen