icon

Zonnepanelen en eigen verbruik in één app

EnergyFlip by Aurum Europe

Hier bewoner Jorik aan het woord: "Toen ik vorig jaar oktober zonnepanelen liet installeren, ben ik gelijk met EnergyFlip (voorheen genaamd Huisbaasje) begonnen. De opbrengst van mijn zonnepanelen zag ik in de bijgeleverde software namelijk als kilowattuur. Maar dat is mij te abstract. Op de app wordt de opbrengst in euro’s aangegeven. Je ziet gelijk je besparing in geld”, vertelt Jorik. De inwoner van Heiloo woont samen met dochter (16) en vrouwlief in een typisch jaren ’30 huis. Een vriend attendeerde hem op EnergyFlip. “Het is voor mij een duidelijke toegevoegde waarde. Ook als je geen zonnepanelen hebt overigens. Het systeem is samen met de consumentenbond gemaakt. Dat schepte gelijk vertrouwen. Ik ben door EnergyFlip veel bewuster geworden van mijn verbruik. De app steekt intelligent in elkaar. Het blijft je triggeren scherp te blijven op sluipverbruik. Het is grappig in realtime te zien wat er allemaal energie kost en altijd aan staat. Zoals je wifirouter. Of het kastje dat in stand-by stand staat bij onze oude tv in de werkkamer die we amper gebruiken. De app geeft bovendien heel duidelijk het rustverbruik aan.”

EnergyFlip gaf Jorik tevens inzicht in de grote verbruikers in huis. Zoals hun elektrische vloerverwarming in de badcel. Liet het gezin nadenken over het vervangen van de oude wasdroger. De installatie van EnergyFlip was aldus de inwoner uit Heiloo een fluitje van een cent. Stekkertje in hun slimme meter, 220 stekker in het stopcontact en klaar.

Hoeveel denkt hij te besparen? “Ik denk dat met EnergyFlip een minimale besparing van honderd euro per jaar heel goed mogelijk is.”

Dit is een korte versie van het interview dat de kranten van Rodi Media in Noord Holland verscheen.

Fase
gerealiseerd
Adres

0000 AA Heiloo
Noord-Holland

Woonmilieu
stedelijk
Jaar van oplevering
2020