icon

Villa De Berkenhoek

VNL architecten

Het betreft hier de transformatie van een bestaande gedateerde woning.

Om de bestaande woning een moderne en eigentijdse uitstraling te geven, is er gekozen om het dak te voorzien van een nieuwe moderne antraciet kleurige vlakke pan en is het rode metselwerk van de gevel gekeimd in een witte kleur met een antracietkleurig trasraam.

Het houtwerk van de bestaande dakkapel, boeidelen, goten en de kopgevel van de losstaande garage is vervangen door zink / zinken bekleding. De overige houten bekleding van de garage en de kopgevels van de woning, zijn daarentegen vervangen door geprofileerde en antraciet kleurige stale (lamellen) beplating. Deze platen geven een bepaalde mate van reliëf en detail aan de gevels, welke prachtig contrasteren met het wit gekeimde metselwerk en de zinken elementen. Het uitstekende balkon is opgebouwd uit antraciet kleurig stripstaal welke complementair is aan de geprofileerde stalen beplating.

In tegenstelling tot de oorspronkelijke woning, contrasteert de woning door al deze ingrepen nu prchtig met de omringende bosrand en het vele groen van de tuin.

Ook het interieur van de woning is grondig onder handen genomen. Zo zijn alle wanden en plafonds voorzien van fijn stucwerk en zijn de vloeren van eiken vloerdelen, welke in een visgraat motief zijn aangebracht. De houten vloer is een knipoog naar alle hout accenten die in de oorspronkelijke woning zaten en hiermee wordt tevens voorkomen dat de woning te steriel zou gaan aanvoelen. Het visgraat motief geeft een extra detail aan de vloer, net als de geprofileerde stalen beplating aan de gevels.

De bestaande indeling is deels aangepast om, waar nodig, het ruimtelijk effect van de woning te vergroten en de levensloopbestendigheid van de woning te optimaliseren. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe keuken gerealiseerd met doorzichten naar de kamer en is de nieuwe hoofdslaapkamer op de verdieping, middels een schuifdeur, drempelloos verbonden met de naastgelegen nieuwe badkamer. Ook de gasten slaapkamers zijn voorzien van een nieuwe badkamer. Zowel de verlichting, temperatuur, verduistering als de zonwering van het gehele huis is per vertrek te regelen middels de nieuw aangebrachte Domotica.

Het nieuwe lichtplan versterkt niet alleen de architectonische vormen van de woning en het interieur, maar zorgt in de avondsituatie ook voor voldoende licht om de veiligheid in en om huis te garanderen. Vanzelfsprekend kan men ook een intieme sfeer creëren door het uitschakelen van lichtbronnen en het dimmen van de overige verlichting.

Het geheel aan ingrepen heeft geresulteerd in een moderne en duurzame woning welke van alle hedendaagse gemakken is voorzien

Fase
gerealiseerd
Adres

Veldkantweg 2
6961 HJ Eerbeek
Gelderland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2020