icon

Villa Berkel & Rodenrijs

Architect2GO

Villa met gebogen dakconstructie

Een villa met een gebogen kapconstructie hadden wij no niet in onze portfolio zitten, toen deze opdrachtgever bij ons aan tafel kwam. Zij hadden een heel duidelijk beeld van hun nieuwe huis. Het kreeg hoe dan ook een gebogen dakconstructie bekleed met zink.  In onze zoektocht naar een fabrikant kwamen we uit bij Ronddak. Deze aannemer prefabriceert iedere ronde  of gebogen kapvorm helemaal op maat.  Een van de grote voordelen is de ruimtewinst onder de kap.

Naast een uitgesproken wens over de vorm van het dak, waren er ook specifieke wensen voor gevelmaterialen. Het donkere kleurenpallet van de Geostylistix stenen en de grafiet-grijze rabatdelen viel ook bij ons in de smaak. Deze combineren mooi met de zinken felsbanen van 12m! op het dak.
De indeling van het interieur is deels bepaald door de symmetrie van het exterieur. De hal van 6m hoog gaf voldoende gelegenheid voor en sculpturaal trappenhuis. De eerste verdieping met 4 grote slaapkamers en 2 luxe badkamers is al heel riant. De 2e verdieping over de gehele lengte van het huis heeft een sacrale sfeer door de gebogen vorm van d ekap.

Uiteraard is ook aan duurzaamheid gedacht. Niet alleen energetisch, maar ook door het interieur zo in te richten dat dit flexibel blijft in het gebruik

 

Link: Villa met gebogen dakconstructie en zink in Berkel & Rodenrijs (architect2go.nl)

Fase
gerealiseerd
Adres

Zuidersingel 113K
2651AH Berkel en Rodenrijs
Zuid-Holland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2020