icon

Verbouwing vrijstaande woning te Beekbergen

BBAN Bouw/Advies

Voor een particuliere opdrachtgever verzorgt de BBAN de bouwbegeleiding van een vrijstaande woning op een ruim perceel aan de rand van de Veluwe. De klant wilde graag ondersteund worden in het hele proces van ontwerp tot en met controle op de uitvoering. Dit betekent dus dat de BBAN de klant heeft begeleid in het maken van het ontwerp, het opstellen van een technische omschrijving met alle uit te voeren werkzaamheden, de aannemerselectie en dus de controle op de uit te voeren werkzaamheden. Ook het bewaken van de voortgang aan de hand van een planning is onderdeel van de werkzaamheden BBAN.

Met een architect is een ontwerp bedacht waarbij het middensegment volledig vernieuwd wordt met een keuken, eetkamer, badkamer en bijkeuken. Het middensegment koppelt het “voorhuis” aan het oude bakhuisje waar nu de ouderslaapkamer wordt gerealiseerd.

De woning wordt tevens energetisch verbeterd waarbij de isolatiewaardes van vloeren, gevels, daken en kozijnen aanzienlijk worden verhoogd. Tevens worden er duurzame installaties aangebracht waardoor de woning “van het gas” af kan. In combinatie met een flinke PV-installatie (zonnepanelen) is gekozen voor elektrische vloerverwarming (verwarmingsfolie) op de begane rond en elektrische convectoren op de verdieping. Het warm water wordt opgewekt door een elektrische boiler.

Inmiddels is de verbouwing redelijk ver gevorderd en wordt er binnenkort gestart met stukadoren en het betegelen van de sanitaire ruimtes. Het werk loopt volgens planning.

 

Fase
in ontwikkeling
Adres

Holleweg 9
7361AA Beekbergen
Gelderland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning verbouwen
Jaar van oplevering
2021