icon

Op een mooie, groenrijke locatie waar voorheen basisschool KlimOp stond zijn 12 betaalbare koopwoningen (hoek- en tussenwoningen) en 3 patiowoningen gerealiseerd. Hoe de woningen er van binnen én buiten uitzien, is mede door de nieuwe  bewoners bepaald. Uitgangspunt was dat er energiezuinige (EPC 0,0) installaties/onderdelen werden toegepast. 

3 HUURWONINGEN
Naast de mogelijkheid om de woningen naar wens te realiseren is het tevens bijzonder dat de 3 patiowoningen te huur werden aangeboden middels het concept van OnsHuys (www.onshuys.in). Doordat je als toekomstige huurder mede in de stichtingskosten van de woning investeert kan de woning tegen een aantrekkelijke prijs worden gehuurd. Daarbij krijg je een rentevergoeding van 3% op jaarbasis; een aantrekkelijk alternatief voor het reguliere sparen! Hierbij dient vermeld te worden dat dit buiten het AFM-toezicht valt, waardoor er geen prospectus- en vergunningplicht voor deze activiteit is.

ZELF DE REGIE IN HANDEN
De bewoners zijn samen met de architect aan tafel gegaan om de grootte, indeling en uitstraling van hun nieuwe (t)huis te bepalen. Aan de hand van gezamenlijke bijeenkomsten en individuele gesprekken hebben de deelnemers de woningontwerpen naar wens vormgegeven. Gedurende het gehele proces zijn ze hierbij professioneel begeleid door preferent partner Vastgoedregisseur b.v.

Vanwege de grote belangstelling heeft er een loting plaatsgevonden waarna alle woningen al snel bezet waren. Willemsz Bouwbedrijf is in februari 2018 gestart met de bouwwerkzaamheden en de woningen zijn in april 2019 naar tevredenheid opgeleverd. 

Fase
gerealiseerd
Adres

Leypad
5076 BE Haaren
Brabant

Doelgroep
nieuwbouwproject realiseren (CPO)
Jaar van oplevering
2019