icon

CPO-project Ringdijk

BLOC7 architecten

Dit CPO-project in Amsterdam-Oost wordt gebouwd op een prachtige locatie aan de Ringdijk, tussen de historische bebouwing. Voor de bouwgroep ontwerpen wij het exterieur en het interieur van twee luxe stadswoningen onder één dak. Op de begane grond komt een benedenwoning van twee verdiepingen met een tuin, daarboven komt een bovenwoning van twee verdiepingen met loggia’s en balkon.

Het pand krijgt een statig karakter dat goed past bij de historische stedelijke omgeving. Hoge plafonds, hoge ramen, hoge deuren, en visuele verbindingen tussen de ruimtes geven een royaal gevoel van ruimte. Door de grote glasvlakken stroomt daglicht in overvloed naar binnen. De leefruimtes op de begane grond openen zich naar de tuin, waardoor binnen en buiten in elkaar overvloeien. Op de verdiepingen geven grote hoge glasvlakken een prachtig uitzicht op de Ringdijk.


De vide en de betonliggers geven het interieur een indrukwekkende, monumentale schaal. Houten schuifdeuren en kasten brengen tegelijkertijd warmte en geborgenheid in de woning. De schuifdeuren geven de bewoners de mogelijkheid om zich terug te trekken in een kleinere kamer, of om ruimtes met elkaar te verbinden tot een grote open ruimte.

Wil je meer weten over CPO? Download gratis onze whitepaper met 6 acties voor een betaalbaar en aantrekkelijk CPO-project.

DOWNLOAD GRATIS WHITEPAPER

Fase
realisatie
Adres

Ringdijk 44
1097AE Amsterdam
Noord-Holland

Woonmilieu
stedelijk
Doelgroep
nieuwbouwproject realiseren (CPO)
Jaar van oplevering
2022