icon

CPO-project Oosterburen

KilimanjaroWonen

Op locatie van een voormalig sportcomplex is een nieuwe buurt gerealiseerd, "Vrij Spel", helemaal ontwikkeld door de toekomstige bewoners zelf. Het plan bestaat uit een combinatie van (starters)rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Het is dus een meergeneratiebuurtje voor zowel jonge mensen, gezinnen als oudere mensen.

Een aantal belangstellenden heeft samen met KilimanjaroWonen een plan ingediend voor een hofje met 14 woningen in 2 bouwlagen. Het plan is ingeloot en het kreeg een prachtige plek centraal in de buurt.

Voorjaar 2016 is de CPO-vereniging onder begeleiding van Wij Ontwikkelen Samen en MAG architecten aan de slag gegaan met het ontwikkeltraject. Rondom de centrale binnenhof liggen appartementen van ca. 70 tot 160 m2 groot. Iedere woning heeft een eigen privé buitenruimte; op de verdieping is deze uitgevoerd als inpandig balkon, herkenbaar aan de gekleurde gevelwanden. Tussen de straat en de binnenhof is een ontmoetingsruimte gerealiseerd, die ook door buurtbewoners gebruikt kan worden. Bijzonder is dat in dit project 3 huurwoningen zijn opgenomen, op uitdrukkelijke wens van een aantal initiatiefnemers van het eerste uur.

Het project is gebouwd door Bouwbedrijf gebr. van Herpen uit Heesch, en sinds begin 2019 is het bewoond.

Fase
gerealiseerd
Adres

Hertoglaan
5213 XV Den Bosch
Brabant

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
nieuwbouwproject realiseren (CPO)
Jaar van oplevering
2018