icon

Bungalow Nieuwveen

Architect2GO

Dat niet iedereen op oudere leeftijd in een appartement of flat wil wonen, bewees deze opdrachtgever. Zij wilden een levensloopbestendige en onderhoudsarme woning, een moderne bungalow met een ruime tuin.

De locatie en ligging op de zon hebben de functionele indeling bepaald. De grote ramen en schuifpuien zorgen voor veel licht, daar waar nodig getemperd door een grote overstekken. Samen met een buitenhaard vormen deze een heerlijk beschutte plek om te verblijven, van het vroege voorjaar tot late najaar.

Het huis is gebouwd in houtskeletbouw met gevels in metselwerk met een licht grijze, beige steen. De terug liggende gevels onder de overstek zijn gestukt. Haard en garage gekeimd in donkergrijs. Het interieur is een aanéénschakeling van ruimtes die vloeiend in elkaar overlopen. De slaap, kleed- en badkamer zijn privé gehouden en liggen op het koele noord-oosten. Door vele zichtlijnen vanuit diverse plekken in het huis naar de omliggende weilanden en golfbaan worden omgeving en huis één geheel.

Fase
gerealiseerd
Adres

2441 DK Nieuwveen
Zuid-Holland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2020