tindyfindy
Gepubliceerd: 06-10-2020 Laatste update: 09-10-2020

Dromen over je volgende woning is razend populair. Maar word je er wel zo blij van, als bijna alles wat je te koop ziet staan onbetaalbaar voor je is? Gelukkig is er sinds een paar jaar TinyFindy, waar je heerlijk weg kunt dromen over kleine en betaalbare Tiny Houses.

Naast het feit dat het gemiddelde huis onbetaalbaar is geworden voor een groot deel van de Nederlandse bevolking, vragen steeds meer mensen zich af of groot wonen nu wel zo nodig is. Of zelfs wenselijk. Een derde van de Nederlanders woont alleen, wat moet je dan met een groot huis? Je blijft maar schoonmaken en ook onderhoud vraagt veel tijd en geld. Bovendien ben je nutteloze ruimte aan het verwarmen en we willen toch graag een steentje bijdragen aan de energietransitie, niet waar?

Tiny House

Een Tiny House is misschien helemaal niet zo’n verkeerd idee: je bent minder geld kwijt aan wonen waardoor je meer tijd hebt om te doen waar je blij van wordt. Meer tijd om met je vrienden en familie door te brengen, te reizen, vaker even lekker gestrekt op de bank ploffen met een goed boek.. Je verkleint je ecologische voetafdruk ook nog eens doordat je in een Tiny House minder stroom, water en spullen verbruikt. Een echte win-win situatie! 

wildernistiny house

 

 

 

 

 

 

 

foto's Wildernest.be (links) en Hugahome (rechts)

Tiny houses leveranciers

Het is dus niet zo gek dat de vraag naar Tiny Houses enorm toeneemt. Op de website TinyFindy vind je een assortiment aan Tiny Houses van Nederlandse leveranciers. Waar je in het begin een handjevol aanbieder trof is dat aanbod in een kleine drie jaar behoorlijk gegroeid. Ruim 1200 mensen per dag vinden hun weg naar de website. Je vindt er fabrieksmatig geproduceerde huisjes maar ook Tiny House bouwers die je tiny stulpje helemaal naar jouw wensen voor je ontwerpen en bouwen.

De meeste huisjes koop je zonder grond, je moet er dan zelf nog een kavel bij zoeken. TinyFindy oprichter Marjolein Jonker, zelf Tiny House bewoonster van het eerste uur, legt uit:

De Kikker tiny house

foto: De Kikker

Kavels Tiny Houses

‘TinyFindy komt voort uit mijn droom dat er een website is waar mensen die in een Tiny House willen wonen, op zoek kunnen gaan naar een kavel waar dat mag. Helaas zijn die plekken er nog niet zo veel en staan er momenteel dus vooral Tiny Houses zonder grond op TinyFindy. Maar als ik zie hoe de Tiny House beweging groeit, dan weet ik zeker dat dit in de toekomst gaat veranderen!’

Voor de mensen die graag zelf een Tiny House willen bouwen is er ook genoeg te vinden op TinyFindy. Je kunt er allerlei producten vinden, van speciaal op maat gemaakte Tiny House kozijnen tot zonnepanelen installaties. Sinds 8 oktober is er een nieuwe versie van de site gelanceerd. Naast Tiny Houses, kavels en producten voor Tiny Houses vind je er een nieuwe categorie: Tiny House diensten. Hierbij kun je denken aan architecten die gespecialiseerd zijn in kleine woningen, maar bijvoorbeeld ook relevante cursussen.

Maar voor veel mensen blijft het scrollen door het aanbod van de bijzondere huisjes toch het leukste dat er is. Dromen wordt pas echt leuk wanneer je dromen ook haalbaar zijn. Je kunt alvast beginnen op www.tinyfindy.com.