Thumbnail
Gepubliceerd: 23-08-2007 Laatste update: 15-11-2018

Vier jaar lang hebben de bewoners de handen ineen geslagen voor de realisatie van appartementencomplex Villa Corsini. Het is het eerste voltooide project in Almere . Vorige week kregen de bewoners hun sleutel. “Het is helemaal naar onze wens geworden.”

Aanvankelijk zou Villa Corsini een studentenhuis worden, maar naar mate het project vorderde kozen de bewoners voor een meer zelfstandige woonruimte. “Op die manier is het aantrekkelijker om langer in de woning te blijven,” vertelt bewoner Raymond Capiau. “Als starter is het bijna onmogelijk een betaalbare woning te kopen en huren vind ik zonde van m'n geld. Bovendien weet je nu zeker dat je niet naast 'zeurende oudjes' komt te wonen.”

Initiatiefnemers Alexander van Oogen en Steven van Wel zijn heel blij met het resultaat: “Oorspronkelijk aasden wij op het terrein achter Lease Plan, maar de gemeente gaf ons drie andere bouwlocaties. Uiteindelijk ben ik heel blij met de locatie aan het Krammenpad in Waterwijk.”

Wat opvalt is de bijzondere sfeer en de open voordeuren in het pand. Van Wel: “Er heerst hier al een week een soort campingsfeer. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen om te kijken, spullen te lenen of even ergens bij te helpen”
Van Wel en Chantal Smits hebben dankzij Villa Corsini meer gekregen dan alleen een woning. “Wij hebben elkaar via Corsini leren kennen. Eigenlijk zouden we buren worden, maar nu gaan we samenwonen.”

Bron: Almere Vandaag 27 juli 2007