koopappartementen starters Petroleumhaven Den Haag
Gepubliceerd: 09-05-2023

In de Petroleumhaven in Den Haag wordt binnenkort gestart met de realisatie van een bijzonder project dat door en voor starters op de woningmarkt is ontwikkeld. Het negen bouwlagen tellende woongebouw bevat 41 appartementen, een commerciële ruimte en enkele gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een fietsenstalling, een containerruimte en een dakterras. Alle appartementen worden energieneutraal gerealiseerd.

Op dit moment zijn er nog drie appartementen te koop. 

De bouw start in juni 2023 en de oplevering van de appartementen is gepland omstreeks 1 oktober 2024. 

Het project is een initiatief van de gemeente Den Haag en is in eigen beheer ontwikkeld door de kopers van de appartementen die zich hebben georganiseerd in vereniging Bouwgroep Petroleumhaven. De vereniging, die wordt begeleid door adviesbureau De Regie uit Amstelveen, heeft het bouwplan in bouwteamverband met Bebouw-Midreth (een dochteronderneming van VolkerWessels) ontwikkeld. Het ontwerp is van het architectenbureau FormHet. 

Kandidaten die nog in aanmerking willen komen voor de laatste nog te koop staande appartementen dienen zich eerst (vrijblijvend) online aan te melden. Let op: er zijn geen parkeerplaatsen meer beschikbaar en de gemeente Den Haag geeft aan de toekomstige eigenaren van de appartementen geen parkeervergunning uit in de openbare ruimte.