koolmonoxidevergiftiging
Gepubliceerd: 09-01-2019

Teveel mensen raken jaarlijks door brand of koolmonoxidevergiftiging in de problemen. Hoe sneller de brand of koolmonoxide (CO) wordt gesignaleerd, hoe kleiner de kans op schade. Een woningeigenaar is niet verplicht op rookmelders te laten installeren. Maar in het belang van je gezondheid en veiligheid en die van je huisgenoten, doe je er goed aan om de installatie van rookmelders en CO-melders te overwegen.

Is een bedrade koppeling van rookmelders niet mogelijk, dan kan een vakman draadloos koppelaar melders plaatsen. 

Laat je een cv-ketel of een wasdroger op zolder bij een slaapkamer installeren? Overweeg dan ook om preventieve maatregelen door een vakman te laten uitvoeren. Een brandwerende wand met deur en kozijn voor de slaapkamer is een goede investering. Een omkasting van de cv-ketel draagt ook bij aan de veiligheid. 

Heb je al rookmelders of CO-melders? Laat deze dan regelmatig controleren. Rookmelders hebben doorgaans een levensduur van tien jaar. De ervaring leert dan veel rookmelders niet tijdig worden vervangen. 

Het verschil tussen rookmelders, hittemelders, CO-melders en gasmelders wordt in onderstaande video toegelicht. 

{"preview_thumbnail":"/sites/zin/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/xVpCx3I3sjg.jpg?itok=oQtE4ui_","video_url":"https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=xVpCx3I3sjg","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive, autoplaying)."]}