Opgeleverde zelfbouwwoningen in de Coendersbuurt: een van de nieuwe buurten van Nieuw Delft
Gepubliceerd: 03-11-2022

Laatste zelfbouwkavels in Nieuw Delft binnenkort beschikbaar

 

Informatieavond op woensdag 16 november

Goed nieuws voor wie graag een eigen woning wil laten bouwen in Delft: in het voorjaar van 2023 komen er ongeveer 16 nieuwe zelfbouwkavels en 6 groepskavels vrij in het zuiden van Nieuw Delft. Het is de laatste reeks zelfbouwkavels in Nieuw Delft. Op woensdag 16 november organiseert gemeente Delft een eerste informatieavond voor geïnteresseerden.

De informatieavond duurt van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats op het stadskantoor van Delft. Deze avond komt u meer te weten over de kavels, het zelfbouwproces en de uitgifte. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.nieuwdelft.nl/zelfbouw.

Twee soorten kavels
De zelfbouwkavels liggen in het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier, op korte afstand van de historische binnenstad van Delft. Op een groepskavel kan een zelfbouwgroep een appartementengebouw realiseren met maximaal ongeveer 15 woningen. De meeste groepskavels liggen aan de Nieuwe Gracht, één groepskavel ligt aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Op de overige zelfbouwkavels is ruimte voor één grondgebonden woning, of een kleinschalige woongebouw met twee of drie woningen. Deze kavels liggen aan het park of aan een hofje.

Wonen, werken en groen
Op alle kavels is ruimte voor een eigen tuin. Daarnaast worden de kavelkopers eigenaar van een gezamenlijke binnentuin. De eigenaren van de zelfbouwkavels kunnen gebruikmaken van een gedeelde parkeergarage met een beperkt aantal plekken. Maar door de centrale ligging midden in Delft neem je net zo gemakkelijk de fiets, trein, bus, tram of (elektrisch) deelvervoer. Wonen en werken combineren? Op de kavels is ook ruimte voor andere functies, zoals een kantoor, atelier of praktijk aan huis.

Zelfbouw, hoe werkt dat?
Waar u bij reguliere bouw een kant-en-klare woning koopt van een ontwikkelaar, bent u bij zelfbouw zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van uw woning. U koopt een kavel van de gemeente, schakelt een architect in om het ontwerp te maken, kiest een aannemer en vraagt een omgevingsvergunning aan. Dat betekent dat u – binnen bepaalde spelregels – een huis kunt bouwen dat op al uw woonwensen aansluit. De spelregels staan in het kavelpaspoort, dat binnenkort wordt gepubliceerd.

Planning
De komende maanden organiseert de gemeente verschillende bijeenkomsten voor geïnteresseerden. De officiële inschrijfperiode start naar verwachting in februari 2023.

Meer informatie
Op de hoogte blijven van de volgende bijeenkomsten, het kavelpaspoort en de inschrijfprocedure? Schrijf u dan in via www.nieuwdelft.nl/zelfbouw.