contract aannemer
Gepubliceerd: 18-10-2019

Uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) blijkt dat het aantal verbouwingen in Nederland de laatste jaren flink is gestegen. Zo gaven Nederlanders in 2014 nog ‘slechts’ 2,9 miljard euro uit aan verbouwingen, in 2018 was dit maar liefst 3 miljard meer. Dit is een stijging van 103 procent.

Oorzaken stijging

Er zijn meerdere redenen aldus het EIB waarom deze cijfers zo opvallend hoog zijn. Consumenten hebben meer te besteden omdat het economisch goed gaat in Nederland. Daarnaast zijn de huizenmarktprijzen hoog en is het aanbod schaars. Hierdoor steken steeds meer mensen hun spaargeld in hun eigen huis. Door een verbouwing wordt je huis meer waard en kan je er langer blijven wonen.

Stijgende winst

Aannemers, bouwmarkten en woonboulevards profiteren volop van het feit dat steeds meer mensen voor een verbouwing kiezen. In het eerste kwartaal van 2019 steeg de winst met 8,6 procent, blijkt uit onderzoek van de ABN Amro. Volgens onderzoek van het CBS blijkt dat doe-het-zelf-winkels tot nu toe 8 procent meer verkopen dan in 2018. Meubelwinkels genieten van een stijging van 4,7 procent en tuincentra van 6,5 procent meer verkoop dan vorig jaar.

bron: nieuws.nl