Vloertegels
Gepubliceerd: 29-04-2021

Is je woning toe aan een nieuwe vloer of ben je op het moment een huis aan het bouwen en moet je nog bepalen wat voor vloer je erin wilt leggen? Het kan dan zeker slim zijn om eens naar vloertegels te kijken. In het verleden werden zulke tegels eigenlijk alleen maar gebruikt in badkamers en keukens, net zoals wandtegels, maar ondertussen worden ze ook steeds vaker gelegd in bijvoorbeeld een woonkamer of slaapkamer. Dit is in principe best begrijpelijk, want tegenwoordig zijn er steeds meer opties als je op zoek bent naar de vloertegels. In dit artikel kun je daar meer over lezen.

Houtlook

Zo kun je kiezen voor een tegelvloer met een houtlook, wat ook wel een keramisch parket genoemd wordt. Vroeger zagen keramische tegelvloeren er juist uit alsof ze gemaakt waren van natuursteen, maar inmiddels is er veel meer mogelijk qua uitstraling van tegels. Het is dus geen verrassing dat de huidige natuurlijke houtlook zo ongeveer het hipste op de vloermarkt is op het moment. Fabrikanten kunnen nu alle grootste trends op het gebied van houten vloeren nabootsen met gestructureerde looks en dergelijke. In 2021 zijn de populairste textuurtrends in zowel massief hardhout als houtlookalikes onder meer draadgeborstelde, handgeschraapte en verweerde houtoppervlakken. Ze lijken allemaal op elkaar en worden vaak met elkaar verward. Desondanks heeft wel elke gestructureerde houtlook een eigen stijl en karakter. Geen twee gestructureerde houten planken mogen ooit exact hetzelfde zijn bijvoorbeeld.

Steenlook

Steenlook tegels zijn alsnog nog altijd enorm populair, vooral in keukens en badkamers. De aanhoudende vraag naar deze natuurlijke looks in betaalbare tegels dwingt fabrikanten om verder te gaan en prachtige, overtuigende steenlooks te bieden in leisteen, travertijn, kalksteen en meer. Om de meest tijdloze steenlook te krijgen, valt het aan te raden om bij marmer, kalksteen of leisteen te blijven. Ze zien er stuk voor stuk schoon en elegant uit en ze zullen ook nog eens allemaal de golf van houtlook-concurrentie kunnen weerstaan. Op het moment zijn vloertegels die eruit zien als steen dus enorm trendy, maar ook na 2021 zal dit het geval zijn. De kans is alsnog wel groot dat ze gedomineerd zullen worden door de houtlook tegels, maar uit de mode zullen de steenlook exemplaar nooit raken.

Betonlook

Betonlooks vinden hun weg naar hedendaags interieurdesign! Enorme platen betonnen tegels, betonnen werkbladen, noem maar op. Deze moderne, industriële look is binnen. Terwijl warme, rustieke looks prominent aanwezig zijn in 2021, is er nog steeds een niche voor een meer coole, afstandelijke look. Een rustieke houten vloer is perfect voor uw gezinswoning, terwijl een tegel met betonlook een geweldige toets is voor een trendy appartement. Het is een zeer specifieke esthetiek, maar alsnog is het op het moment wel relevant. Het kan daarom ook slim zijn om hier op te letten als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Hoe lang de betonlook tegels trendy blijven is daarentegen nog maar de vraag.

Zwart

Zwart is helemaal terug van weggeweest! Dit geldt vooral voor matzwarte tegelvloeren. We weten allemaal dat zwart overal bij past, waardoor het een perfect accent is, met name in moderne en Scandinavische stijlen. Het is een zeer chique en humeurige kleur die steeds populairder wordt bij jongere huiseigenaren. Omdat dit vaker voorkomt bij moderne stijlen, hebben zwarte vloertegels over het algemeen meer creatieve vormen, zoals zeshoeken en trapeziums, in plaats van het klassieke vierkante raster. Over klassiek gesproken, vintage zwart-witte tegels zijn ook bezig met een kleinere comeback. Of je nu de retro zwart-witte dambordtegels of gewaagde, dramatische punthaken wilt, deze contrasterende combinatie zal dit jaar zeker een grote indruk maken.