overal warm in huis
Gepubliceerd: 09-01-2019

Thermostaatkranen voor radiatoren bieden de mogelijkheid om de stookkosten te drukken en het wooncomfort te verhogen. De gangbare thermostaatkraan regels na instelling van de juiste temperatuur in een kamer de warmwatertoevoer. Deze kraan is dus voor de aanvoer van warm water afhankelijk van de instelling van de kamerthermostaat. 

individuele zoneregeling

Nieuwe systemen gaan een stap verder. Ze bieden bijvoorbeeld een individuele zoneregeling. Regelaars op de radiatoren sturen bij een warmtevraag individueel de verwarmingsketel aan. En met een bedieningspaneel kunt u vanuit de woonkamer de regelaars op de radiatoren aansturen. 

allesbranders, pelletkachels en open haarden

Hiermee wordt ook ingespeeld op de ontwikkeling dat steeds meer woonkamers worden bijverwarmd met allesbranders, pelletkachels en open haarden. De kamerthermostaat zal door deze kachels minder vaak aanslaan, waardoor de warmwatertoevoer naar de radiatoren in de overige vertrekken achterblijft. Is het dankzij een openhaard in de huiskamer 21 graden, dan schakelt een regelaar in bijvoorbeeld een te koude studeerkamer rechtstreeks de ketel aan. Dit systeem kunt u door een vakman zonder hak- en breekwerk in uw woning laten installeren.