Screens
Gepubliceerd: 02-09-2021

Screens bij nieuwbouw: let goed op

Nieuwbouwwoningen kennen veelal een strak uiterlijk en dat wil je graag zo houden. Daarentegen worden er steeds vaker ook klassiek ogende woningen gebouwd, met het comfort van nu, van nieuwbouw. In alle gevallen wil je naar wens de woning zo mooi mogelijk inrichten in een stijl die bij je past en dat geldt niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten. Ook zonwering maakt daar deel van uit. Van zonneschermen buiten tot aan de aankleding van het terras. Om dat in stijl te doen, is het goed even op de volgende aspecten te letten.

Vooral screens voor buiten blijken zeer populair en dat is niet voor niets. Screens bieden die moderne strakke look waar veelal de voorkeur naar uitgaat, alhoewel ook andere manieren van zonwering mogelijk zijn zoals markiezen of zonneschermen.

 

Aangenaam koel in huis

De voordelen van screens in de nieuwbouwwoning bestaan uit het weren van de zon in de woning, waardoor het in de zomer in huis aangenaam koel blijft. Geen overbodige luxe nu we steeds vaker met extreme hoge temperaturen te maken krijgen. Een tropische dag geeft een heerlijk zomers gevoel, maar we houden ons huis graag warmtevrij.

 

Geen verkleuring van pas geverfde muren

Daarnaast beschermt het weren van direct zonlicht in een nieuwbouwhuis ook onze meubels en accessoires. Denk aan schilderijen aan de muur, foto’s en raambekleding. Direct zonlicht kan tot verkleuring leiden en dat is zonde als je nog maar pas in je nieuwe huis woont. Maar ook vloeren en geverfde muren krijgen het soms zwaar te verduren als de zon er al te veel en direct op schijnt. Vooral met grote raampartijen en schuifpuien. Met screens met een zekere transparantie wordt het licht mooi binnen gelaten, maar blijft de sterke straling buiten.

 

Juiste montage van screens in of op de kozijnen

Laat je in ieder geval goed informeren over wat er mogelijk is en welke screens passen bij jouw nieuwbouwwoning. Kunnen de screens bijvoorbeeld het beste in de dag of op de dag worden opgehangen? In het eerste geval hangen ze in het kozijn, in het tweede geval erop (oftewel over de volle breedte van het raam met nog een extra overlap).

 

Fraaie uitstraling van nieuwbouwwoning mét screens

De wijze van monteren bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de screens en daarmee de woning. Dan rest er nog een keuze te maken voor kleur en ombouw. Ook dat bepaalt voor een deel het aangezicht. In alle gevallen is het fijn als vorm en functie goed tot z’n recht komen en er gekozen wordt voor screens die je én mooi vindt en die jaren meegaan. Een goede kwaliteit screens houdt de warmte van de zon op afstand, kan extreme weersomstandigheden trotseren omdat ze goed vastzitten en van een stevige stof zijn gemaakt, en ze worden niet aangetast door vocht (geen roest).

 

Screens: juiste investering

Dit zijn allemaal aspecten waarop je je keuze voor screens kunt baseren, en vooral om recht te doen aan je nieuwe woning. Kies dus niet zomaar, maar laat je goed informeren. En laat eventueel het inmeten en monteren aan de ervaren vakmensen over. Ga goed na wat je van deze zonwering verwacht om een juiste en duurzame investering te doen.