Roof
Gepubliceerd: 21-04-2022

Je bent bezig met het bouwen van een eigen woning in ons land en hebt besloten om een dakkapel toe te voegen. Zo kun je de ruimte met schuin dak beter benutten, het is dan ook zeker verstandig om te kiezen voor een dakkapel als je een nieuw huis bouwt. Je komt dan nog wel voor een belangrijke keuze te staan: voor welke dakkapel kies je? Bij een dakkapel vervangen heb je diverse opties, maar dit is ook het geval als je juist een nieuwe woning bouwt. De meeste Nederlanders kiezen hierbij voor een prefab dakkapel. Daarover kun je meer lezen in dit artikel, inclusief wat de voordelen zijn van een prefab dakkapel laten plaatsen en hoeveel dit zal kosten. 

 

Wat zijn prefab dakkapellen? 

Een prefab dakkapel is in principe hetzelfde als een normale dakkapel, alleen wordt het in elkaar gezet op een andere productielocatie. Als de installateurs voor de deur staan dan zal de dakkapel dus ook al helemaal in elkaar gezet zijn, je krijgt het product volledig binnen. Je zou een prefab dakkapel daarom in principe kant-en-klaar kunnen noemen, wat niet het geval is als je kiest voor een opbouw dakkapel. Hierbij wordt dit nieuwe onderdeel van je woning juist ter plekke gebouwd. Dit betekent desondanks niet dat een prefab dakkapel een standaard bouwpakket is. Je kunt namelijk alsnog zelf de materialen en kleuren kiezen, terwijl je tevens de mogelijkheid hebt om extra functionaliteiten te nemen. Bovendien zijn de afmetingen van je prefab dakkapel afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren. 

 

Wat zijn de voordelen van een prefab dakkapel?

Twijfel je nog tussen een prefab dakkapel en een opbouw dakkapel? Het is dan goed om te weten dat er een paar belangrijke redenen zijn waardoor veel Nederlanders kiezen voor het prefab exemplaar, wat komt doordat dit diverse voordelen heeft in vergelijking met de opbouw variant. Daarover kun je hieronder meer lezen:

  • Extra snel genieten van je dakkapel aangezien het in één dag geplaatst wordt.
  • De productie- en plaatsingskosten liggen lager.
  • De efficiënte productie zorgt voor een snelle levering.
  • De prefab dakkapel wordt met een hoge kwaliteit afgewerkt.
  • Je krijgt geen last van steigers, afval en vuil rondom je woning aangezien de dakkapel op het dak van je nieuwe huis geplaatst wordt met een hijskraan. 

 

Hoeveel kost een prefab dakkapel? 

In de meeste gevallen is een prefab dakkapel goedkoper dan zijn tegenhanger, de opbouw dakkapel. Dit heeft te maken met het feit dat de productie erg efficiënt is door het vooraf prefabriceren van de dakkapel. Dit zorgt ervoor dat zowel de productie als de plaatsing vele malen sneller verloopt dan wanneer de opbouw van de dakkapel ter plekke gedaan moet worden. Hierdoor zijn er minder manuren nodig als je kiest voor een prefab dakkapel, wat dus ook erg scheelt in de prijs die je moet betalen. Het is desondanks lastig om te bepalen wat de precieze kosten van dit project zullen zijn aangezien ze van diverse factoren afhangen, waaronder de materialen, afmetingen en extra opties.