cohousing Arnhem
Gepubliceerd: 17-11-2020

De vereniging Cohousing Arnhem realiseert in de vlak bij het NS-station gelegen wijk Coehoorn een modern en uitgesproken duurzaam appartementencomplex voor ongeveer 35 huishoudens.

Het complex bevat koopwoningen van diverse typen en grootte (60 – 150 m2), gemeenschappelijke ruimten zoals een ontmoetingsruimte, gemeenschappelijke wassalon en een berging voor fietsen en andere vervoermiddelen. Er is een parkeerkelder met plaatsen voor zowel een eigen auto als voor (elektrisch) deelautogebruik. Op de begane grond komen ruimten voor bedrijven in de creatieve sfeer wat de levendigheid in en om het gebouw bevordert. De woningen kijken uit op het park, dat het ‘groene hart’ van de wijk Coehoorn vormt. 

gebouw en stad

Wat is cohousing?

Cohousing betekent: delen van voorzieningen, aandacht voor elkaar met behoud van privacy. Wij cohousers geven onderlinge sociale betrokkenheid vorm en zetten ons in voor zowel het eigen gedeeld wonen als voor de ontwikkeling van Coehoorn als creatieve, duurzame en ondernemende wijk.

parkzijde

Voor wie bedoeld?

Als vereniging streven wij naar variatie in leeftijd, achtergrond en gezins- en samenlevingsvormen. Wij hebben een verdeling over alle leeftijdsgroepen, 35% tussen 30 en 50 jaar, 35% tussen 50 en 70 jaar en 15% elk voor < 30 en > 70 jaar. In alle leeftijdsgroepen zijn nog plekken beschikbaar. Gezinnen (ook eenouder-) met kinderen zijn welkom!

binnenkant

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Er is sprake van ‘Collectief Particulier Opdrachtgeverschap’ (CPO). De toekomstige bewoners zijn lid van de vereniging Cohousing Arnhem en zetten samen de stappen voor realisatie van het project. De leden dragen vanaf het begin fasegewijs bij aan de ontwikkelkosten van het gehele project, als voorschot op de koopsom van de eigen woning.

Er geldt een zelfbewoningsplicht.

De oplevering is naar verwachting eind 2023.

Interesse? Klik hier voor meer informatie.

binnenkant 2