Werkschoenen kopen
Gepubliceerd: 28-10-2021

Werkschoenen kopen: waar moet ik op letten?

Heb je nieuwe werkschoenen nodig, dan moet je letten op bepaalde punten als je kwalitatief goede werkschoenen wilt kopen. Kiezen voor ongeschikte werkschoenen kan namelijk pijnlijke en vermoeide voeten veroorzaken aan het eind van de dag. Ga door met het lezen van de onderstaande tekst als je te weten wilt komen waar je allemaal op moet letten als je werkschoenen gaat kopen.

Let op de kwaliteit

Nieuwe werkschoenen kopen van goed kwaliteit is cruciaal. Kwaliteit kan je bij werkschoenen gemakkelijk herkennen door te letten op het CE-logo. Zijn de werkschoenen van dit logo voorzien, dan weet je zeker dat je een goede werkschoen koopt die voldoet aan zeer strenge kwaliteitseisen volgens de Europese Unie. Naast het CE-logo dien je ook op de afwerking te letten. Kwalitatief goede werkschoenen zijn netjes afgewerkt met minimaal dubbel gestikte naden, stevig leer en een goede voering.

Let op het gebruik

Ga na wat voor klusjes je gaat uitvoeren zodat je kunt bepalen welke veiligheidsschoenen het meest geschikt zijn. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, waarbij het niet slechts gaat om het uiterlijk van de schoen maar ook om het comfort en de veiligheid. Je vindt werkschoenen die speciaal ontworpen zijn voor de transportsector, de bouwsector, de horecasector, de veiligheidssector en dergelijke.

Let op de pasvorm

Je wilt natuurlijk zo comfortabel mogelijk kunnen klussen. Dit maakt het kiezen van werkschoenen in de juiste maat zeer belangrijk, zeker als je de schoenen vaak lang en intensief gebruikt. Zitten de werkschoenen te los of te strak, dan loop je niet comfortabel met pijnlijke voeten als gevolg. Daarnaast kan dit nare ongelukken met zich meebrengen.

Let op de neus

Kies voor werkschoenen met een goede veiligheidsneus die je tenen optimaal beschermen. De veiligheidsneus is een neus van staal, composiet, aluminium of fiberglass die verwerkt zit in de werkschoenen. De veiligheidsneus zorgt voor het verminderen van de schade die je kunt oplopen als zware voorwerpen op je tenen vallen tijdens het klussen.

Let op de prijs

Ga je nieuwe werkschoenen kopen, dan wil je natuurlijk niet te veel geld betalen, maar vergeet niet dat kwalitatief goede schoenen best meer mogen kosten. De prijs van goede werkschoenen. Hangt af van welk merk je kiest, maar ook van het model en van het materiaal. Kunststof werkschoenen kosten namelijk minder dan leren werkschoenen, maar ook het korter model verschilt van prijs met het hoger model. Neem eens een kijkje in de webshop van Arboss.nl voor topkwaliteit werkschoenen!