Dakkapel
Gepubliceerd: 01-09-2022 Laatste update: 14-11-2023

Een huis met natuurlijk lichtinval geeft mensen een positief gevoel. Zonlicht is essentieel voor het aanmaken van endorfine, wat ons een geluksgevoel geeft. We worden er vrolijker, ontspannen en energieker van. Bovendien bevordert daglicht in huis betere prestaties en worden we minder snel moe. Met meer natuurlijk licht is het energieverbruik in huis minder, wat weer goed is voor onze portemonnee. Wil je zelf ook meer licht aan je bestaande woning toevoegen? Dat doe je zo! 

 

Gebruik van lichtere kleuren

Lichtere kleuren in je interieur maken al een groot verschil. Het daglicht weerkaatst op lichte meubelen en muren en creëert zo een spiegel effect op je interieur. Hierdoor komt er meer natuurlijk daglicht naar binnen. Heb je donkere meubelen die je niet wilt vervangen? Met slimme accessoires, zoals een licht tafelkleed, vrolijke lichte kussens op de bank of een licht vloerkleed geef je je woning meer licht. 

Deuren met glas

Dichte buiten- en binnendeuren kun je vervangen door deuren met glas. Zorg voor buitendeuren die veilig zijn en niet inbraakgevoelig. Binnendeuren met glas laten donkere aansluitende ruimtes lichter worden en geven een groter ruimtelijk effect.  

Lichtkoepel

Een dakkoepel is een raam van glas of kunststof en kan op alle hellende of platte daken bevestigd worden. Donkere zolders of ruimtes krijgen hierdoor natuurlijk daglicht en af- en toe wat toevoer van frisse of warme lucht. Een lichtkoepel sluit en opent zich makkelijk en via het raam kan men via een ladder ook het dak op voor dakinspectie.  

Dakkapel

Een dakkapel heeft vele voordelen. Niet alleen creëer je met een dakkapel veel natuurlijk daglicht, maar ook wordt de ruimte aanzienlijk groter en de woning krijgt hierdoor een hogere verkoopwaarde. Een dakkapel plaatsen vereist vakwerk en kan op maat of prefab worden gemaakt. Door het gebruik van de juiste materialen kan het energieverbruik en CO2 uitstoot aanzienlijk omlaag en dat maakt een goede dakkapel duurzaam. Wil je hierover meer informatie? Vraag dan bij een erkend bedrijf een offerte dakkapel aan voor al jouw dakkapel wensen. 

Schuifpui

Met een schuifpui heb je de luxe om elke dag alle frisse lucht en daglicht in je woning te verwelkomen. Niet alleen brengt een schuifpui een vlotte overgang van binnen naar buiten, maar wordt de woning met de tuin wat verlengd. De woning krijgt zijn natuurlijke warmte door de zon en wordt door de schuifpui ook ruimtelijker. Bovendien voegt een schuifpui een meerwaarde aan een woning toe en is een schuifpui energiebesparend.