Lequal
Gepubliceerd: 09-02-2023 Laatste update: 14-11-2023

Zelf een woning renoveren hoeft niet duur te zijn 

Ben je toe aan een renovatie van je woning, om deze aan te laten sluiten op de laatste trends? Stap je van een klassiek interieur over naar een interieur met een moderne of bijvoorbeeld industriële tint? Er zijn verschillende manieren waarop je een woning relatief goedkoop kunt renoveren. Denk bijvoorbeeld aan je interieur laten spuiten door een meubelspuiterij, waarbij je zelf voor het vernieuwen van de verflaag op wanden zorgt. De combinatie maakt dat je ruimtes als nieuw lijken! Het laten spuiten van je interieur is niet alleen een goedkope optie; het is ook hartstikke duurzaam. Meubels die vaak nog in goede staat verkeren hoeven niet afgevoerd of verkocht te worden. 

Spuiten van verschillende materialen 
Er zijn verschillende materialen die op professionele wijze gespoten kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan houten en kunststof kozijnen of deuren. Deuren zullen na verloop van tijd krassen en andere beschadigingen bevatten. Denk aan de situaties waarin je per ongeluk met objecten tegen de deur stootte; je ontkomt niet aan beschadigingen. Het opnieuw spuiten ervan laat de deur weer als nieuw lijken. Krasjes zijn vaak niet meer te zien, wanneer deze oppervlakkig zijn. In het geval van een houten deur zou je deze zelf kunnen renoveren, door de deur te schuren en opnieuw in de lak te zetten. Ook in dit geval is het mogelijk vooraf beschadigingen te herstellen met een kwalitatief goede houtvuller. 

Huur gereedschap voor het vernieuwen van wanden 
Waar je meubels mogelijk laat spuiten door een externe partij, kun je de wanden in huis zelf vernieuwen. Huur bijvoorbeeld een behangafstoomapparaat om het bestaande behang van de muren te verwijderen, voordat je er een nieuw type behang op aanbrengt. Je zou het nieuwe behang ook over de bestaande laag kunnen plakken. Nadeel daarvan is dat het risico op oneffenheden in het behang groot is. Kies je voor verf op de muren? Overweeg in dat geval een verfspuit te huren. Het spuiten van wanden gaat sneller dan het verven ervan met een roller. Daarbij kan het voor een fraaie, egale afwerking zorgen. Er zijn verschillende partijen waar je dergelijk gereedschap voor een aantal dagen kunt huren. 

Zelf de vloer in huis vervangen 
Zoals je de wanden zelf opnieuw af kunt werken, zou je ook zelf de vloer kunnen vernieuwen. Kies bijvoorbeeld voor klik-pvc of laminaat in huis. Mocht je pvc met de ondervloer verlijmen, dan is het belangrijk deze ondervloer eerst volledig te egaliseren.