Hydraloop
Gepubliceerd: 12-01-2023

De Hydraloop Concealed bespaart tot 45% water, is uiterst compact en geschikt voor elke badkamer en toilet, van nieuwbouw tot renovatie Innovation Awards Honoree CES2023 in de categorie 'Smart Home'.

Hydraloop, een bedrijf dat zich inzet om mensen in staat te stellen duurzaam te leven met unieke, gepatenteerde, gedecentraliseerde waterrecyclingsystemen, lanceert zijn nieuwste product, de Hydraloop Concealed, wereldwijd op de Consumer Electronics Show (CES), 5-8 januari in Las Vegas.

Door toenemende verstedelijking is er steeds meer vraag naar duurzame en compacte waterbesparende systemen, voor nieuwbouw en renovatie. De Hydraloop Concealed bespaart tot 45% op het totale interne leidingwaterverbruik, is eenvoudig te installeren en vereist minimale ruimte. Het systeem is onderhoudsarm, IoT-connected en heeft een laag energieverbruik.

De Hydraloop Concealed wordt geleverd als een eenvoudig te implementeren kit, waardoor de bouwtijd voor nieuwe toiletten en badkamers wordt geminimaliseerd. Bovendien is de Hydraloop Concealed ideaal voor de renovatie van bestaande badkamers. Het front is aanpasbaar met een onderscheidend ontwerp en transformeert het ‘kleinste kamertje’ in huis in een statement van duurzaamheid.

De Hydraloop Concealed is vanaf 5 januari 2023 te bestellen via de website van het bedrijf. "De Hydraloop Concealed maakt gebruik van de gepatenteerde technologie die onlangs met de United Nations World Intellectual Property Organization (WIPO) Global Award werd bekroond. We werden verkozen omdat onze technologie het waterverbruik wereldwijd aanzienlijk kan verminderen, wat een enorme sociale impact heeft. Als antwoord op de brede vraag naar stedelijk wonen en cleantech oplossingen, wordt dit uiterst compacte product achter de muur geïnstalleerd en past het in elke badkamerruimte - van flatgebouwen en eengezinswoningen tot appartementen, meergezinswoningen en tiny houses - een opvallend
designproduct dat naadloos integreert in de structuur van elke badkamer,"

Hydraloop® is 's werelds eerste met het IoT verbonden, consumentvriendelijke waterrecyclingsysteem dat het totale waterverbruik in huis tot 45 procent vermindert. Een Hydraloop-apparaat reinigt grijswater van douches, baden, wasmachines en optioneel wastafels en het condenswater van wasdrogers, warmtepompen en airconditioners. Het gereinigde water kan worden gebruikt voor het toilet, de wasmachine, in de tuin en voor het bijvullen van zwembaden. Hydraloop herbruikbaar water is schoon, veilig en gedesinfecteerd.

Hydraloop water voldoet aan de hoogste internationale normen, zoals de Europese EN16841 en de Amerikaanse NSF-350. Hydraloop verhoogt de waarde van elk gebouw, verlaagt de kosten voor water en energie, en vermindert de ecologische voetafdruk.
Hydraloop maakt gebouwen toekomstbestendig, voegt LEED- en BREAAM-certificeringspunten toe en is geschikt voor dichtbevolkte steden, landelijke gebieden en off-grid situaties. Water staat centraal in alle Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties en daarom heeft waterbesparing een directe impact op alle SDG's. De duurzame filterloze technologie van Hydraloop heeft directe invloed op de volgende SDG's:

6 (Schoon water en sanitaire voorzieningen), 11 (Duurzame steden en gemeenschappen), 12 (Verantwoorde consumptie en productie) en 13 (Klimaatactie).