Keuken
Gepubliceerd: 03-03-2022

De stappen bij het zelf verbouwen van je keuken

Zelf een keuken bouwen? Volg deze stappen

Wil je zelf je keuken gaan verbouwen? Wanneer je zelf een nieuwe keuken gaat plaatsen, zijn er diverse stappen die je moet ondernemen. Zo moet je niet alleen je oude keuken verwijderen, maar ook de nieuwe keuken op de juiste wijze installeren. Wil je een moderne keuken, dan is een Quooker kraan hierbij een uitstekende keuze. In dit artikel vertellen wij je in stappen hoe je jouw keuken kunt verbouwen. Lees snel verder voor meer informatie.

Verwijder de huidige keuken

Wanneer je een keuken hebt gekocht, moet je eerst je oude keuken verwijderen. Wellicht lijkt dit makkelijk, maar geloof ons: het is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Het kost vaak meer tijd om een keuken te verwijderen dan je denkt. Daarom is het belangrijk eerst te bedenken of je je oude keuken geheel wilt slopen of deels nog heel wilt houden. Zorg ervoor dat je hier een afvalcontainer voor huurt, zodat je de oude keuken eenvoudig kunt afvoeren.

Start met een goede voorbereiding

Als je zelf je keuken gaat verbouwen en een andere keukenopstelling wilt, moet je misschien je gasleiding, waterleiding of stopcontact omleggen. Doe dit alleen als je hier verstand van hebt en laat het anders aan een professional over. Je wilt hier namelijk geen fouten in maken. Kies je voor dezelfde keukenopstelling, dan hoef je niet veel te veranderen. Meet alles nogmaals op voor de zekerheid. Als er maar een beetje verschil in centimeters is, kun je een bepaald onderdeel van de keuken misschien niet meer goed plaatsen. Zorg ook voor gladde hoeken en muren door deze te plamuren. Zo zorg je voor een egaal geheel.

Zorg voor een juiste installatie van je keuken

Nadat je alles goed voorbereid, kun je overgaan tot het installeren van je keuken. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte om je heen hebt. Je kunt hierdoor eenvoudig de onderdelen bij elkaar leggen die je wilt gebruiken en tevens in de juiste volgorde. Doe dit ook op een kleed, zodat de onderdelen geen beschadigingen oplopen. Zelf monteren bespaart je veel geld, maar let goed op dat je je verdiept hebt in hoe je de montage moet aanpakken. Zo zorg je ervoor dat het je niet meer geld kost als er toch iets niet goed gaat. Wanneer je last minute een professional moet regelen, is dat niet fijn.  Ga van tevoren na wat je zelf kunt doen en waar je over twijfelt. Dingen die je misschien niet goed zelf kunt doen, kun je het beste aan een professional uitbesteden. Als je precies weet wat je moet doen, zal dit ongetwijfeld goedkomen.

Bekijk ook eens Vervangingsmarkt.nl wanneer je nog op zoek bent naar keukenonderdelen. Wij wensen je veel succes met het verbouwen van je keuken.